Volg ons

Derde Divisie Zondag

VOORBESCHOUWING | Blijven de wonderlijke namen bovendrijven?

VOORBESCHOUWING | Blijven de wonderlijke namen bovendrijven?

Speelronde 7 en dus kunnen we langzaam wat tekening in de strijd gaan zien op de ranglijst. In de centrifugerende mallemolen die de derde divisie op zondag dit jaar is, komen na zes speeldagen in ieder geval nog altijd vrij wonderlijke namen bovendrijven.

Wie kunnen we ondertussen serieus gaan opschrijven als kandidaat voor de prijzen? Groene Ster? De promovendus nota bene, die nog nooit op dit niveau speelde, laat in ieder geval zien over een volwassen ploeg te beschikken, die ook tegen gerenommeerde tegenstanders overeind is gebleven. Zondag wacht Dongen en dan gaan we er eigenlijk al bijna vanuit dat overwinning nummer vijf haalbaar is.

HSC’21 (foto) dan? Vaste klant in het rechterkolommetje de afgelopen seizoenen, maar nu varend op de roes van het goede gevoel. En dan zit het ineens ook mee en wordt ook een wat mindere wedstrijd gewonnen, zoals afgelopen zondag tegen Dongen. Zondag tegen Gemert wacht een serieuze test, want de Brabantse promovendus bleef al vijf duels zonder nederlaag inmiddels.

Dan OSS’20. De nummer drie maakte tot dusverre misschien nog wel de meeste indruk, vooral vanwege het gemak waarmee de ploeg scoort. Bovendien verloor de Osse formatie nog geen duel. Dat blijft ook na dit weekend zo, want OSS’20 is vrij.

Kijken we nog iets verder op de ranglijst dan vinden we de eerste ploeg die ook bij voorbaat als favoriet werd aangemerkt. OFC begon wat moeizaam, maar lijkt de juiste cadans gevonden te hebben en bovendien speelde de ploeg uit Oostzaan een wedstrijd minder dan de andere teams bovenin. Winnen op eigen veld van Hoogland betekent dat de mennen uit Oostzaan er gewoon weer tussen staan.

Enerzijds vallen de verrassende namen bovenin op – laten we ook Blauw Geel’38 niet vergeten dat zondag op bezoek gaat bij Westlandia – een ander opvallend gegeven is de grote hoeveelheid gelijke spelen dit seizoen. Vooral in de staart van de ranglijst wemelt het van de ploegen die weliswaar niet vaak verliezen, maar daarnaast ook maar niet weten te winnen. Vijf ploegen wachten nog altijd op de eerste zege.

Het al genoemde Westlandia en Dongen horen daarbij, maar ook FC Lienden, UNA en Quick konden nog geen enkele keer na negentig minuten de armen omhoog  steken. Terwijl ook EVV (vier keer) en Hercules (drie keer) wel erg vaak de punten delen. Een tweetje invullen in de toto lijkt bij HerculesEVV en ADO’20FC Lienden op voorhand dan ook een logische keuze. UNA treft met Jong ADO Den Haag nou net de enige ploeg die nog helemaal niet remiseerde. Samen met Quick dan, de enige ploeg die nog op het eerste punt wacht. Kan thuis tegen DEM eindelijk de ban gebroken worden voor de Hagenaars?

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag