maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsADO'20Voorbeschouwing 3e Divisie Zondag: Gaat het nu eindelijk lukken voor Westlandia...

Voorbeschouwing 3e Divisie Zondag: Gaat het nu eindelijk lukken voor Westlandia in het Zuiden?

Morgen (woensdag 23 maart) ook in de 3e Divisie Zondag een complete speelronde, waarbij iedereen zich na afgelopen zondag verbaasd afvroeg wat er met OFC aan de hand is. Ook moest men constateren dat de trainerswissel bij DEM in de eerste wedstrijd onder Ron Bouman het gewenste schokeffect teweeg bracht.

 • Gemert-DEM
  Gemert is even een ander verhaal voor DEM. De Brabanders zijn de nieuwe koploper en willen die plaats zo lang mogelijk koesteren. Het verhoogt ook de druk. DEM deed het tegen Hoogland uitstekend; pakte eindelijk weer eens een overwinning en geeft zich nog niet gewonnen in de strijd om degradatie. Maar Gemert is normaal gesproken een maatje te groot.
 • OFC-Groene Ster
  Ook een wedstrijd die meer dan de moeite waard is. OFC is de laatste weken duidelijk  niet in hun beste doen. Groene Ster leek tot grote daden in staat maar op het “echte grasveld’ van Dongen moest de ploeg van Maurice Verbunt ervaren dat echt gras hen niet ligt. Voor de derde keer in dit seizoen moest men genoegen nemen met een nederlaag. Het veld van OSV, waar de doordeweekse wedstrijden van OFC gespeeld worden omdat de KNVB de lichtinstallatie van OFC niet goedgekeurd heeft, is een kunstgrasveld en daar kan Groen Wit goed op uit de voeten. Buiten Limburg zijn de prestaties van de groenwitten echter niet schokkend. Het wordt lastig in Amsterdam maar wellicht met de wetenschap dat zij nog steeds koploper zijn in de 2e periode kan hen voor een verrassing laten zorgen en geeft dat extra impulsen.
 • Unitas-Blauw Geel’38
  Twee teams die beide de laatste weken het spoor enigszins bijster zijn. Nog concreter gesteld: Scoren is voor zowel Unitas als Blauw Geel’38 het grootste probleem.
  Het enige verschil wellicht is dat Blauw Geel voldoende kansen krijgt maar ze niet weet te benutten. Door de vier achtereenvolgende nederlagen is men zelfs in de degradatiezone beland. Door de twee nederlagen  van Unitas is er nog geen paniek in Gorinchem. Ze zijn weliswaar gezakt naar de 9e plaats maar ze bezitten meer dan voldoende punten om zich moeiteloos te handhaven. We geven de beste kansen aan Unitas.
 • Hollandia-Oss’20
  Het ziet er toch naar uit dat OSS-trainer Bertran Kreekels zijn doelstelling dit seizoen gaat halen: een plaats in de top-5. Na winst op Westlandia en EVV staat men inmiddels op de 7e plaats en de marge met de 5e plaats bedraagt slechts 1 punt. Tegen Hollandia wordt het lastig maar er liggen zeker kansen voor OSS om met 3 punten huiswaarts te keren.
 • EVV-Westlandia
  Westlandia gaat voor de 3e keer binnen een week de bus in met bestemming het Zuiden. Twee keer moest men de reis bekopen met een nederlaag met het kleinst mogelijke verschil(1-0 tegen OSS’20 en 1-0 tegen koploper Gemert). Tegen EVV zijn er gegarandeerd winstkansen. Minimaal een punt en kijk niet verrast op wanneer Westlandia met een zege terug gaat keren naar Naaldwijk.
 • ADO’20-Quick
  ADO’20 is in vorm. Twee zeges op eigen terrein(Hoogland en Blauw Geel’38) hebben hen op de 5e plaats gebracht. Knappe prestatie. Nu voor de 3e achtereenvolgende keer een thuiswedstrijd met als opponent Quick dat nog steeds volop meedoet in de strijd om de 2e periodetitel. Een spannende wedstrijd ligt in het verschiet, waarbij men elkaar niet veel zal ontlopen. Voor een puntenverdeling zal Quick niet naar Heemskerk komen; zij zullen gaan voor de drie punten.
 • Dongen-Hoogland
  Hoogland kon geen vervolg geven aan de knappe zege op OFC. Dat waren bonuspunten; het verlies in de 6-puntenwedstrijd tegen DEM was een regelrechte tegenvaller. Nu naar het Zuiden waar Dongen de volgende tegenstander is. Thuis nog ongeslagen en goed bezig. Winnen in Dongen is meer dan lastig maar zelfs gelijk spelen voor Hoogland zit er op deze woensdagavond niet in.
 • UNA-Hercules
  Op papier een wedstrijd met wederzijds grote belangen. UNA is zo heel sneaky opgeklommen naar plaats 3 met slechts 6 punten achterstand op de nieuwe koploper Gemert. Hercules begint in de vorm te komen die trainer René  van der Kooij graag van begin af aan had gezien. Momenteel staat Hercules op een 2e plaats in de strijd om de periodetitel en die prijs wil men graag pakken in Utrecht. Gelijkspel ligt in de lijn der verwachtingen maar Hercules zal vol inzetten op een overwinning.

  * JOS Watergraafsmeer-HSC’21
  Jos Watergraafsmeer heeft HSC’21 onder zich op de ranglijst en dat gaat woensdagavond na het laatste fluitsignaal op Sportpark Drieburg niet veranderen.
  HSC’21 is buiten Haaksbergen een ploeg die weinig punten pakt. In deze kompetitie 1 zege en 1 gelijkspel. JOS gaat drie punten aan hun totaal toevoegen en is daarmee zo goed als verzekerd van prolongatie van het 3e Diviesieschap.

  * Stand 2e periodetitel 3e Divisie Zondag
  6-13  Groene Ster
  6-12  Hercules
  6-12  HV & CV Quick
  6-11 Dongen
  6-11  Gemert

  Herman van Diejen

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD