maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlClubsACVVoorbeschouwing 3e Divisie Zaterdag: Spanning optimaal zowel aan de top als in...

Voorbeschouwing 3e Divisie Zaterdag: Spanning optimaal zowel aan de top als in de onderste regionen…

De doordeweekse wedstrijden in de 3e Divisie Zaterdag brachten toch wel de nodige  verrassingen. Wat te denken van Goes dat via een overwinning in Assen op ACV de rode lantaarn overgaf aan VVSB…..Hoek dat sinds de komst van Lorenzo Stalens niet verloor en dat ook niet deed in en tegen VVVSB….Staphorst dat via een nipte winst op DOVO zich voorlopig heeft geparkeerd op de 6e plaats…

* Excelsior’31-Staphorst
Staphorst op vreemde bodem is een ander verhaal. Daar halen de Staphorsters weinig punten maar met de wetenschap dat Excelsior’31 slechts 2 punten meer heeft kan dat wel eens een extra motivatie zijn om voor de volle winst te gaan en te kijken of er nog een of twee plaatsjes winst op de ranglijst te boeken zijn. Excelsior’31 heeft niet bijvoorbaat gewonnen van Staphorst .

* AJAX-Barendrecht
Op papier twee gelijkwaardige ploegen. Barendrecht bezit 4 punten meer; behaalde ternauwernood woensdag in de slotminuten nog een puntje tegen Stedoco. In Amsterdam wordt het lastige middag. Een puntje moet haalbaar zijn en wie weet zit er een verrassing in…

* ACV-Stedoco
Stedoco geeft de punten dit seizoen wel heel gemakkelijk weg. Kansen krijgt men voldoende maar het benutten daarvan laat te wensen over. Naar beneden kijken is voorlopig nog niet aan de orde maar een aantal puntjes erbij is toch wel handig voor de mannen van Frans Adelaar. ACV thuis is geen onoverkomelijke hindernis. Stedoco kan zo maar voor een verrassing gaan zorgen door met de volle winst uit het land van Bartje te vertrekken maar we geven de beste kansen toch aan de thuisclub.

* FC Lisse-Ter Leede
Een van de leukste wedstrijden uit speelronde 18. FC Lisse op slechts een punt van leider Sparta Nijkerk en Ter Leede dat de achterstand op FC Lisse bij winst kan verkleinen tot zes punten. Eigenlijk voor beide teams een wedstrijd met als credo “ Bijblijven of afhaken”.
FC Lisse start als favoriet; Ter Leede als underdog maar aangezien het een streekderby is gelden andere voetbalwetten. Spanning in ieder geval gewaarborgd!

* Sparta Nijkerk-DOVO
Sparta Nijkerk is los. Men is de laatste weken succesvol met als gevolg dat men koploper is in zowel de kompetitiestand als in de strijd in de 2e periode. DOVO heeft het de laatste weken wat tegengezeten; “winteraankoop” Quincy Arends moet nog wat scherper worden en dan gaan de punten wel komen in Veenendaal. Of dat in Nijkerk gaat gebeuren? Zaak is in ieder geval dat Sparta Nijkerk de blauwen niet gaan onderschatten want dan zou men wel eens de kous op de kop kunnen krijgen. Gaan we een verrassing krijgen in Nijkerk of blijft de thuisclub gewoon op alle fronten koploper.

* VVOG-DVS’33

Een streekderby die ongetwijfeld weer veel toeschouwers naar Sportpark de Strokel zal trekken. VVOG kan de punten goed gebruiken; DVS’33 is in de middenmoot beland zonder ook maar enig uitzicht op de koppositie en ook geen zorgen met betrekking tot de laatste plaatsen. Een wedstrijd waarbij het prestige op het spel staat. Winst voor Raymond Schuurman of de volle winst mee met Peter Wesselink naar Ermelo? We houden het op een puntenverdeling.

* ODIN’59-Sportlust’46

Sportlust’46 heeft dankzij wat puntenverlies in de voorbije wedstrijden de aansluiting verloren; momenteel een derde stek met zeven punten achterstand en een wedstrijd minder. Een driepunter is een absolute “must” om in het kielzog te blijven van Sparta Nijkerk. En dat gaat in Heemskerk bij ODIN’59 niet meevallen. Odin wil een gooi gaan doen naar de 2e periodetitel waarin men derde staat; Sportlust’46 moet de draad weer op zien te pakken, al heeft men natuurlijk wel de prettige wetenschap dat men al verzekerd is van het spelen van nacompetitie omdat men de 1e periodetitel binnenhaalde. Maar zoals Patrick Loenen al eerder zei: “Er telt voor mij slechts een ding: het kampioenschap”.
Dan zal men wel moeten winnen…

* Harkemase Boys-Hoek

Hoek haalde de Belgische Lorenzo Staelens binnen als trainer binnen en zie wat er gebeurde: Sinds zijn komst heeft Hoek niet meer verloren. Ronduit een knappe prestatie dat de Belg de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen weer aan de praat kreeg met voorlopig een 8e plaats op de ranglijst. En dat is nog niet het einde als het aan de Belgische oefenmeester ligt: “We gaan nog verrassen in de 3e Divisie”. Harkemase Boys is dus gewaarschuwd.

* GOES-VVSB
Het andere “wonder” uit Zeeland heet Goes. Een aantal weken nog de gedoodverfde degradant en gedoemd tot het spelen in de Hoofdklasse volgend seizoen; nu heerst er een ware hosannastemming met twee zeges binnen 4 dagen. Men heeft zelfs de rode lantaarn overgegeven aan VVSB en wil de vorm zo lang mogelijk vasthouden. En laat nu net die nummer laatst op de ranglijst zaterdag langs op bezoek komen in Goes.
Een uitgelezen mogelijk om verder afstand te nemen van de laatste plaats.
Of dat gaat gebeuren? De beste kansen zijn ontegenzeggelijk voor de ploeg van Kevin Hollander. Goes gaat de zegetocht een vervolg geven.

Herman van Diejen

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD