HomeCompetitiesDerde DivisieVoorbeschouwing 3e Divisie Zaterdag | Blijft FC Lisse koploper of wordt het...

Voorbeschouwing 3e Divisie Zaterdag | Blijft FC Lisse koploper of wordt het stuivertje wisselen in 3e divisie zaterdag?

Als er een klasse bol staat van optimale spanning is het wel de 3e Divisie Zaterdag. De huidige stand bekijkend is het verschil tussen koploper FC Lisse en nummer 7 vv Staphorst slechts 4 punten. Vraag na zaterdagmiddag is : Blijft FC Lisse koploper of wordt het stuivertje wisselen aan de kop van de 3e Divisie Zaterdag?

FC Lisse ontvangt in eigen huis VVSB ; dat op vreemd terrein nu niet bepaald een hoogvlieger is met 1 zege en 1 gelijkspel. Afgelopen zaterdag vergat FC Lisse, de ploeg waar Raymond Bronkorst de scepter zwaait, de periodetitel te pakken door kansloos met 3-0 bij Ajax ten onder te gaan.

Het duel tussen FC Lisse en VVSB is dan weliswaar een streekderby, maar dat betekent niet dat FC Lisse zich opnieuw zal laten verrassen. De volle winst blijft op Sportpark Ter Specke.

HARKEMASE BOYS ZINT OP REVANCHE…

Harkemase Boys vergat zaterdag de koppositie te pakken doordat men in een doelpuntrijke wedstrijd tegen Excelsior’31(3-2) het onderspit moest delven. Kostbare verliespunten voor de Friezen en dat willen de Boys niet voor de 2e achtereenvolgende week mee gaan maken.

Alhoewel Ajax het goed doet met een 8e positie gaat het buiten Amsterdam beduidend minder. Slechts 4 punten en daar blijft het bij. Harkemase Boys gaat met de volle winst aan de haal.

WERKT VERLENGING FLORIAN WOLF POSITIEF OP PLOEG TEGEN BARENDRECHT?

Deze week verlengde de jeugdige trainer Florian Wolf zijn contract bij DOVO en zijn spelers willen dit goede nieuws ongetwijfeld belonen met een zege op het bezoekende Barendrecht, dat weliswaar enkele plaatsen hoger staat, maar niet opgewassen zal zijn tegen de extra impuls die DOVO heeft gekregen door de verlenging van Florian Wolf. DOVO gaat de klim omhoog voortzetten!

Een boeiend treffen is ongetwijfeld te verwachten in het Zuid-Hollandse Hoornaar. Stedoco wist uit de laatste twee duels de volle winst te behalen. Trainer Adelaar was nog niet 100% content over het vertoonde spel maar “ We komen eraan” zei hij na twee goede overwinningen. Nu is opponent DVS’33 niet de eerste de beste; het behoort zelfs tot de titelkandidaten.

Stedoco moet het voorlopig nog doen met een 10eplaats met 2 wedstrijden minder dan koploper FC Lisse. Bij het behalen van de volle winst bedraagt het verschil slechts 3 punten dus zaak om de volle winst in eigen huis te houden. Dat zal lastig gaan worden. Winst zou een verrassing zijn; een gelijkspel ligt meer in de lijn van de verwachting.

WIE KRIJGT DE RODE LANTAARN IN ZIJN BEZIT?

ODIN’59 en Goes gaan in een rechtstreeks duel in de kelder van de 3e Divisie uitmaken wie er in het bezit gaat komen van de rode lantaarn. Goes heeft dit seizoen nog niet gewonnen maar mag zich wel de “Koning der Gelijke Spelen” noemen met 6x een puntenverdeling in 10 wedstrijden.

De meeste punten behaalt Odin in eigen huis; daar gaan er nu 3 bijkomen.
Sportlust’46 heeft een knappe ploeg die het uitstekend doet dit seizoen. Men draait goed mee in de bovenste regionen. Patrick Loenen is uitstekend bezig in Woerden. Het enige nadeel is dat de Utrechtse ploeg nogal eens een steekje laat vallen; tot dusver werd men geconfronteerd met 31 nederlagen(Excelsior, VVSB en FC Lisse).

Om mee te blijven doen is een zege een absolute must; VVOG zal zich echter niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Dat het spannend gaat worden staat als een paal boven water.

SPARTA NIJKERK MOET NIET TEVEEL PUNTEN MEER GAAN VERLIEZEN…

Niet ver van Harderwijk nog een interessant duel dat met recht het predicaat ”Afhaken of Aanhaken”  opgespeld mag krijgen. In Nijkerk op Sportcomplex Ebbenhorst Sparta Nijkerk tegen Excelsior’31. Samen op een gedeelte 2e plaats samen met DVS’31, Sportlust’46 en Excelsior’31.

Sparta Nijkerk laat zo links en rechts wat punten liggen en dat moet Eric Speelziek niet helemaal  tevreden stellen. Jurjan Wouda, de jongste trainer in de Derde Divisie, doet het uitstekend met zijn  Excelsior’31.

Boeiend treffen waarbij de winnaar volop mee blijft doen in de titelrace en de verliezer  (voorlopig) een stapje terug moet doen. Zal het thuisvoordeel beslissend zijn? 

De wedstrijd is overigens live te zien via: https://nijkerk.nieuws.nl/evenementen/sparta-nijkerk-excelsior31-live/.

WAT IS ER AAN DE HAND MET ACV THUIS?

ACV-Staphorst ; een heel apart duel want wat is er met de Assenaren aan de hand in eigen huis? Nog geen enkele maal wist men tot 3 punten te komen. Thuis 2 winstpunten en op vreemde bodem 12 punten.

Staphorst doet het buiten Staphorst weliswaar wel iets beter maar ook daar is het merendeel van de punten thuis vergaard. Dat belooft dus wat !

De laatste weken heeft de ploeg van Fred de Boer( voor het 9eseizoen voor de Asserploeg als trainer) wat tegenvallend gepresteerd. Hoogste tijd om de bakens te gaan verzetten. Wordt Staphorst het eerste slachtoffer?

Ter Leede gaat de verre reis maken naar Hoek dat dit seizoen tegenvalt.
Ter Leede is met 15 punten een goede middenmoter en is zeker niet kansloos en zou bij een overwinning wel eens goede zaken kunnen doen.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.