zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAFCVoorbeschouwing 2e Divisie: Gaat ASWH opnieuw verrassen?

Voorbeschouwing 2e Divisie: Gaat ASWH opnieuw verrassen?

Zaterdag en zondag speelronde 15 in de 2e Divisie met vrijaf voor koploper Katwijk(speelt zaterdag om 14.30 uur vriendschappelijk op de Krom tegen Jong Feyenoord) dat de uitwedstrijd tegen plaatsgenoot Quick Boys verplaatst zag naar dinsdag 15 maart.
Alle ogen zaterdag gericht op plaats twee op de ranglijst, waar momenteel Jong Sparta zich bevindt.

* Koninklijke HFC-Jong Sparta

Jong Sparta doet het prima dit seizoen, al moet daar wel direct aan toegevoegd worden dat het merendeel van de punten op Spangen behaald werd(16 van de totaal 26). De Koninklijke komt in eigen huis wisselend voor de dag. Het puntenverschil tussen de twee teams bedraagt slechts 4. De Koninklijke kan dat via eventuele winst terugbrengen tot 1 punt. Niet onmogelijk voor de ploeg van Gertjan Tamerus. Dit duel wordt overigens op zondag 19 februari gespeeld.

* TEC-GVVV
De ploeg van Hans van de Haar verraste vorige zaterdag vriend en vijand door het ongenaakbare Katwijk een punt af te snoepen in een wedstrijd waarin de volle winst dichtbij was. Met vier nieuwelingen in de basis (Mohamed El Makrini, Daan Blij, Jason Wall en Yaël Eisden) hebben de Tielenaren duidelijk aan kracht gewonnen. Dat moet zaterdag beloond kunnen worden met een overwinning temeer omdat GVVV Lars ten Teije en Mart de Jong moet missen voor deze wedstrijd wegens een schorsing.
GVVV gaat zware tijden tegemoet in de komende wedstrijden.

* Scheveningen-Jong FC Volendam

Twee teams waarvoor de punten kostbaar zijn; ook twee teams die alle zeilen moeten bijzetten om zich te handhaven in de 2e Divisie. Benieuwd wie de winterstop met de daarmee gepaarde  Coronaperikelen het best heeft overleefd. 15 punter Scheveningen of 14 punter Jong Volendam, waarbij de opmerking dat Scheveningen nog een wedstrijd tegoed heeft.

* De Treffers-Spakenburg

De Treffers liet zich zaterdag in Werkendam tegen Kozakken Boys in de slotfase aftroeven op agressiviteit en creativiteit. Juist in die fase had men beter het ene winstpuntje kunnen koesteren maar dat deed men niet met als gevolg dat de Boys in de extra tijd genadeloos toesloeg en de volle winst thuis hield. De Treffers in eigen huis is een compleet ander verhaal. Moeilijk te verslaan dit seizoen; weliswaar weinig scorend maar dat levert tot op heden toch 13 punten op uit 6 wedstrijden. Daar gaat zaterdag minimaal een puntje aan toegevoegd worden.

 * Kozakken Boys-Rijnsburgse Boys

Ze weten in Werkendam weer wat winnen is in kompetitieverband. De Treffers ondervond dat. Rijnsburgse Boys is een knappe ploeg waarmee “sluwe vos” Henk Wisman prima voetbal speelt en daarmee ook de nodige punten binnensleept; goed om mee te doen in de top-5. Een spannende partij voetbal is te verwachten met twee ploegen die vol voor de winst zullen gaan. Kozakken Boys wil de ingeslagen weg vervolgen. Lastige opgaaf maar geenszins onmogelijk!

 * Noordwijk-ASWH

Gelukkig hebben de volgend seizoen vertrekkende spelers van ASWH maar een doel voor ogen in de nog resterende wedstrijden in de 2e Divisie: Proberen een 2e divisionist achter te laten in Hendrik Ido Ambacht voor het volgend seizoen en met opgeheven hoofd Sportpark Schilman verlaten aan het eind van dit seizoen. Daniël Wissel deed Luuk Admiraal even vergeten door drie keer te scoren in het degradatieduel tegen GVVV.
Zou er nog zo’n fraai resultaat te behalen zijn in Noordwijk; een ploeg die onopvallend zijn partijtje meespeelt in de middenmoot. Ze zijn er toe in staat de mannen van de afscheid nemende trainer Rogier Veenstra waarvan nog steeds niet bekend is wat hij gaat doen volgend seizoen.

 * IJsselmeervogels-HHC Hardenberg

IJsselmeervogels leeft dit seizoen ver beneden hun stand. De “grootmacht” van het zaterdagvoetbal staat op plaats 16; een plaats die de Vogels volkomen onwaardig is maar de punten bepalen en die worden niet echt veel behaald in en buiten Spakenburg. Dat moet snel veranderen in het vissersdorp; wellicht te beginnen met zaterdag in eigen huis tegen HHC Hardenberg. Nu moest men deze week wel een tegenvaller incasseren toen vernomen werd dat Jaimy Schaap minimaal twee wedstrijden moet missen wegens een blessure, opgelopen in de oefenwedstrijd tegen AFC.
Toch wordt het de hoogste tijd voor een ommekeer bij IJsselmeervogels. Zal HHC Hardenberg het eerste slachtoffer gaan worden van de missie van IJsselmeervogels genaamd ”Op naar de middenmoot”.

* Excelsior Maassluis-AFC
Wellicht een van de leukste wedstrijden deze zaterdag wordt het treffen tussen Excelsior Maassluis en AFC met voor Excelsior Maassluis de wetenschap dat er toch nog wat puntjes behaald moeten worden om zich helemaal veilig te spelen. AFC aast op de tweede plaats, waar men uitzicht op heeft. Dan is het binnenhalen van 3 punten in Maassluis een absolute must. Veel spanning en twee ploegen die technisch voetbal hoog in het vaandel hebben staan zijn de garanties voor een boeiend treffen met AFC als lichte favoriet.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD