zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAFCVoorbeschouwing 2e Divisie: Begint herstel IJsselmeervogels a.s. zaterdag tegen TEC?

Voorbeschouwing 2e Divisie: Begint herstel IJsselmeervogels a.s. zaterdag tegen TEC?

In de 2e Divisie gaat de aandacht a.s. zaterdag vooral uit naar de onderste regionen waar het dringen is tussen plaats 12(Scheveningen met 17 punten) en nummer 17 ASWH(12 punten). GVVV staat dan nog wel onderaan maar er zit progressie in het spel van de ploeg van Gery Vink. Vorige week 1 punt tegen TEC; afgelopen dinsdag 3 punten tegen IJsselmeervogels. Het geeft hoop voor de toekomst!

* GVVV-Quick Boys
Ze hebben de stijgende lijn te pakken in Veenendaal, waar ze van deze week een absolute topweek kunnen maken als ze ook kans zien om Quick Boys te verslaan. Trainer Gery Vink noemt ook deze thuiswedstrijd, evenals het eerder deze gewonnen treffen tegen IJsselmeervogels, een finale. Strijdend met dezelfde inzet als afgelopen week tegen TEC en IJsselmeervogels en het vizier wat scherper afgesteld gaat de thuisclub als favoriet van start.

* ASWH-Excelsior Maasssluis
ASWH kon geen vervolg geven aan de zege op GVVV van twee weken geleden; afgelopen zaterdag was Noordwijk te sterk. Zaterdag komt Excelsior Maassluis op bezoek. De ploeg uit Maassluis hield AFC knap op 1-1. ASWH zal aan de bak moeten. Kansloos zijn ze zeker niet maar dan zal wel iedereen bij de les moeten zijn en de vorm van de dag hebben. Alleen dan valt er wat te halen voor de thuisclub.

* Jong Volendam-Kozakken Boys
Kozakken Boys heeft sinds de aanstelling van Michel Langerak als interim-trainer niet meer verloren in zowel kompetitie als vriendschappelijke wedstrijden. De sfeer is goed en dat gaat gegarandeerd resulteren in nog meer punten. Jong Volendam heeft net als Kozakken Boys 15 punten; goed voor een plaats in de onderste regionen. De winnaar komt wellicht op iets meer afstand van de laatste plaatsen. En die winnaar kan zo maar de ploeg uit Werkendam zijn. Ze zijn in goede doen; Volendam is gewaarschuwd!

*  AFC-Noordwijk
Het wil nog niet vlotten bij AFC na de winterstop: verlies in het vriendschappelijk duel tegen IJsselmeervogels; een gelijkspel bij de kompetitiehervatting in en tegen Excelsior Maassluis heeft hen doen zakken naar een 4e plaats. Zaterdag komt middenmoter Noordwijk naar de hoofdstad en dat moet een overwinning op kunnen gaan leveren temeer daar Noordwijk op vreemd terrein slechts twee punten wist te behalen; het restant (21 punten) behaalde men op eigen veld.
Kansloze missie voor Noordwijk of wellicht een verrassing?

* Jong Sparta-Spakenburg
Jong Sparta beschikt over een ploeg die prima presteert. Spakenburg zit in de hoek waar de slagen vallen en heeft de punten broodnodig wat de tot dusver behaalde 15 punten zijn te gering om met een gerust hart naar het Kasteel af te reizen. Geert Arend Roorda heeft van zijn Spartaans belofteteam een goed voetballende ploeg gemaakt die het elke ploeg in de 2e Divisie lastig kan maken. Spakenburg gaat een lastige, zware middag tegemoet.

* Katwijk-Koninklijke HFC
Na 14 wedstrijden op kop met een voorsprong van 11 punten op de naaste belager, de Treffers. Dat is de situatie van Katwijk dat rechtstreeks op de titel afstevent. Op eigen terrein indrukwekkende cijfers: 7 gespeeld 21 punten; 17 keer gescoord en slechts 3 tegentreffers. Gertjan Tamerus zal zich niet zo maar gewonnen gaan geven; zal alles in het werk stellen om voor een verrassing te gaan zorgen maar tegen dit Katwijk in eigen huis is geen enkele ploeg bestand .

* Rijnsburgse Boys-Scheveningen
Leuk duel op papier tussen twee ploegen die met regelmaat hun puntjes weten te behalen. Rijnsburgse Boys deed dat zaterdag via een doelpuntloos gelijkspel bij Kozakken Boys terwijl Scheveningen op Houtrust knap Jong Volendam van zich afschudde (3-2).
In Rijnsburger zal het lastiger gaan worden voor Scheveningen. Een gelijkspel of wellicht een verrassing in de vorm van een nieuwe zege?

* IJsselmeervogels-TEC
Aan de Westmaat een interessant treffen tussen IJsselmeervogels dat volkomen de weg kwijt is en TEC waar de bomen de laatste weken tot de hemel reikten middels de vele aankopen voor dit en volgend seizoen. Het verschil tussen de beide ploegen bedraagt 6 punten met de wetenschap dat de Vogels een wedstrijd minder speelden. TEC kwam de laatste twee wedstrijden tot puntenverdelingen in eigen huis tegen Katwijk en GVVV; IJsselmeervogels verloor op eigen terrein van HHC(0-2) en moest ook bij GVVV het onderspit delven(2-1). Het tij zal snel moeten keren voor de Vogels. “We geven iets te veel cadeautjes weg” aldus trainer Gert Peter de Gunst.
Zou zaterdag de ommekeer komen?

* HHC-de Treffers
Zowel HHC als de Treffers doen het goed in deze kompetitie. De Treffers zelfs boven verwachting met een huidige 2e plaats op de ranglijst. Die plaats wil men zo lang mogelijk vasthouden. Uit speelt men wisselvalliger dan in Groesbeek. Dat blijkt ook wel dat er van de 4 nederlagen 3 op vreemd terrein geleden werden. Een gelijkspel ligt in de lijn der verwachtingen al zal HHC daar niet tevreden mee zal zijn.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD