zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBEREIDING | Zomerkamp zorgt voor speelse voorbereiding bij EVV

VOORBEREIDING | Zomerkamp zorgt voor speelse voorbereiding bij EVV

Vorig seizoen speelde EVV zich op het nippertje veilig in de Derde Divisie. De Limburgers eindigden als veertiende in de Derde Divisie Zondag, slechts drie punten boven JVC Cuijk en de “streep”. Dit seizoen moet het anders in Echt. Daarom speelt de club een zomerkamp in het Brabantse Someren om vanaf het eerste begin een uitstekend teamgevoel te creëren.

Het zomerkamp is nog geen uur rijden bij Echt vandaan. Interessant detail is dat “verloren zoon” en middenvelder Bryan Simons zich ook in Someren bij de selectie aansluit. Hij komt over van het Amerikaanse DePaul Men’s Soccer, een Amerikaans voetbalteam verbonden aan de universiteit in Chicago. Bij EVV keert hij dus terug op vertrouwde bodem. Op het trainingsveld valt te zien dat hij de club al wat langer kent dan vandaag.

Vanaf het eerste moment wordt er keihard getraind, maar bovenal zit de sfeer er goed in. Dat de ambiance prima is bij de selectie komt mooi uit voor Younes Afazzaz, die zijn verjaardag viert tijdens de tweede dag op het voetbalkamp. Na twee intensieve trainingen is het tijd voor de middagrust om daarna richting Venlo te rijden voor een potje voetgolf. De andere invalshoek van het voetbal leidt tot eye openers, daarnaast komen bijzondere, nog niet vertoonde talenten naar voren bij de selectiespelers.

EVV gebruikt het zomerkamp om het teamgevoel tot een hoogtepunt te laten stijgen. En laten we eerlijk zijn: liever een hecht collectief waarin iedereen belangrijk is dan een selectie die steunt op twee à drie steunpilaren. De voorbereidingstactiek is bij EVV ondertussen wel duidelijk geworden. Als er een club in de Derde Divisie is die over collectivisme kan spreken, dan is het EVV wel. In hoeverre dit trainingskamp de blauw-witten weg kan laten blijven bij de degradatiezone in de Derde Divisie valt nog te bezien.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD