vrijdag, 1 maart 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVOORBEREIDING | Excelsior '31 gaat zich opnieuw meten met de top

VOORBEREIDING | Excelsior ’31 gaat zich opnieuw meten met de top

Afgelopen seizoen kroonde Excelsior ’31 zich tot kampioen in de Zaterdag Hoofdklasse B. Eindelijk is de terugkeer naar de topamateurs voor de ploeg uit Rijssen een feit. Met gerenommeerde namen en een grote historie mengen de rood-witten zich opnieuw bij de beste amateurploegen van Nederland. De vraag is hoe het de Rijssenaren in de Derde Divisie zal vergaan.

Sinds de invoering van de Topklasse in 2010 was Excelsior ’31 er al bij. Echter misten de bewoners van de Koerbelt bij de herinvoering van de Tweede Divisie jammerlijk de boot naar de Derde Divisie. Zelfs met een versoepelde promotieregeling lukte het Excelsior ’31 niet om de aansluiting bij de topamateurs te behouden. Een doekje voor het bloeden: grote clubs als VV Noordwijk, Ter Leede, Sparta Nijkerk, DOVO en SC Genemuiden lukte het ook niet om de aansluiting te vinden bij de nieuw gevormde Derde Divisie.

Een paar seizoenen later ziet de wereld er compleet anders uit. De meeste gerenommeerde clubs zijn inmiddels opgeklommen tot in de Derde Divisie. In dit rijtje heeft ook Excelsior ’31 zich geschaard. Een goede voorbereiding is het halve werk, dat weten ze ook in Rijssen. Twee oefenwedstrijden zijn er tot dusverre gespeeld. In de eerste oefenwedstrijd ontving men een harde dreun van HHC Hardenberg en ook in de tweede wedstrijd tegen Sonoma State University stapte men met een nederlaag van het veld.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Deze week organiseert de voetbalvereniging het Fletcher TOP Toernooi op sportpark de Koerbelt. Voor de zesde keer op rij wordt het inmiddels bekende toernooi georganiseerd. ,,Met 8 topploegen uit de regio is spektakel gegarandeerd” schrijft de club op de eigen website. Dit jaar speelt de club samen met HHC Hardenberg, HZVV, SVZW, Quick ’20, Jong Vitesse, Jong De Graafschap en Jong FC Twente om de toernooiwinst. De poulewinnaars stromen uiteindelijk door naar de finaleronde, die op zaterdag 10 augustus wordt afgewerkt. Pas dan valt eventueel een conclusie te trekken of Excelsior ’31 daadwerkelijk klaar is voor een nieuw avontuur in de Derde Divisie. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD