vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlTweede DivisieNieuwsVoorbereiding: Achilles '29 oefende het meest, FC Lienden scoorde het vaakst

Voorbereiding: Achilles ’29 oefende het meest, FC Lienden scoorde het vaakst

Het einde van de voorbereiding nadert. Voor een aantal clubs wacht aankomend weekend het eerste echte werk in de KNVB beker, anderen werken de laatste ‘generale’af. Tijd om de statistische balans op te maken, met dank aan de doorgewinterde statistieken specialist Karel de Rooij.

Achilles ’29 minimaal 46 keer in actie
Uit zijn overzicht blijkt dat Achilles ’29 met afstand de meeste oefenduels speelde: elf reeds. Dat betekent dat de selectie van de Groesbeekers, komende zaterdagavond voor de KNVB beker in actie tegen OFC, dit seizoen minimaal 46 wedstrijden voor de kiezen krijgt. Naast de elf oefenduels, minimaal één bekerwedstrijd ook 34 competitiewedstrijden.

Huiswerk voor De Dijk en Rijnsburgse Boys
Andere opvallende statistieken: FC Lienden scoorde er op los in de voorbereiding. De ploeg van Hans Kraaij jr (foto) vond 34 keer het doel in acht oefenduels, mede dankzij op papier enkele ‘zwakkere’ tegenstanders. De Dijk en Rijnsburgse Boys verloren meer dan dat ze wonnen: beide twee zeges maar ook vier nederlagen. Wat de statistieken zeggen over de staat van de selecties zal volgende week blijken, als de competitie eindelijk start.

Hieronder het statistisch overzicht van de voorbereiding van Tweede Divisie-clubs:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD