vrijdag, mei 27, 2022
HomeAanbevolenVoorbereid het nieuwe seizoen in

Voorbereid het nieuwe seizoen in

Ben jij al helemaal klaar voor het komende seizoen? Of zit je nog volledig in de vakantiemodus? Het is niet onverstandig om eens stil te staan wat je kan doen om voorbereid het nieuwe seizoen in te gaan. Zo loop je niet achter de feiten aan en wellicht scoor je hierdoor nog wat extra goals ook. Of je nou in de eerste klasse of vijfde klasse speelt, een beetje voorbereiding kan geen kwaad. Hierbij wat tips zodat je klaargestoomd aan het nieuwe seizoen begint.

Fysiek in vorm
Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je fysiek in vorm blijft (of komt). Mocht er zomer- of winterstop plaatsvinden, betekent dit niet dat je de hele tijd maar op je luie gat kan blijven liggen. Als je wilt zorgen dat je fit blijft, is het belangrijk om in beweging te blijven. Dit kan je doen door te gaan hardlopen, fietsen, zwemmen of work-outs doen. Op het internet kan je genoeg uitdagende work-outs vinden die je makkelijk in huis kan doen, waardoor je geen excuus hebt om niets te doen. Als je daarna bekaf op de bank ligt, is het een goede verdienste om mee te doen aan een voetbalweddenschap, om zo kans te maken op grote prijzen.

Zorg voor de juiste materialen
Als je na gaat denken over alle materialen die je nodig hebt voor voetbal, is dit best een hele lijst. Het is van belang dat deze materialen in orde zijn en je dus niet met afgetrapte voetbalschoenen op het veld staat.

Het belangrijkste onderdeel, de voetbalschoenen hangen af van de ondergrond waar je het meeste op speelt. Hiernaast wil je natuurlijk ook schoenen die lekker zitten en je niet gaan irriteren. Naast schoenen heb je ook scheenbeschermers nodig, deze zijn zelfs verplicht tijdens een wedstrijd. Tegenwoordig hebben veel voetballers kleine scheenbeschermers die alleen hun schenen beschermen, maar mocht je zwakkere enkels hebben, is de keuze voor scheenbeschermers met sok verstandig.

Naast schoenen en scheenbeschermers heb je uiteraard ook kleding nodig. Voor wedstrijden krijg je hoogst waarschijnlijk een tenue van je club, maar voor trainingen dien je het zelf te regelen. Ben jij een kou kleum? Dan kunnen een thermo shirt en voetbalhandschoentjes van pas komen. Als je veel slidings maakt, is een slidingbroek aan te raden. In de zomer doe je goed aan kleding van een lichte kleur.

Ontspan
De mentale voorbereiding voor het nieuwe seizoen is misschien wel net zo belangrijk als de fysieke voorbereiding. Dit zorgt er namelijk voor dat je beter presteert. Er zijn een aantal dingen die je kunnen helpen om je mentaal voor te bereiden. Deze komen allemaal op hetzelfde neer; ontspan. Genoeg en goed slapen is een van de onderdelen die zorgen dat je je uitgerust en ontspannen voelt. Mediteren kan hier een goede toevoeging aan zijn. Hiernaast is een routine vaak positief voor voetballers. Een ritme in je week zorgt ervoor dat je lichaam weet wanneer je gaat voetballen. Verder is een routine erg persoonlijk, dus ga op zoek naar hetgeen wat voor jou werkt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]