vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'Volgend jaar gaan we topklasse voetballen, zonder bvo's'

‘Volgend jaar gaan we topklasse voetballen, zonder bvo’s’

Krijgt de brandbrief van DVS-voorzitter Aart Goossensen, die massaal bijval kreeg in het topamateurvoetbal, het gewenste resultaat? De Ermelose bestuurder is zelf glashelder.

Topklasse
,,Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord van clubs”, evalueert Goossensen de reacties op zijn brandbrief tegenover De Stentor. ,,Zij onderschrijven het verhaal en zijn ook negatief over de bvo’s en de KNVB, die over zich heen laat lopen. De KNVB zei dat FC Twente formeel geen overtreding beging. De bond heeft verzuimd hardere afspraken te maken richting de profs. Dat herenakkoord stelt zo niets voor. Volgend jaar gaan we topklasse voetballen, zonder bvo’s.”

Belangen staan haaks
Zijn collega Herman Dekker bij VVOG valt bij: ,,Het spel is vol op de wagen. Amateurclubs hebben helemaal geen behoefte aan Jong-bvo’s. Er zit een hoop zeer, de prachtige competitie is weg en het is minder druk. Dat bevalt ons helemaal niet. Maar de belangen van de profs staan er haaks op, want zij groeien erdoor. Daarbij kun je geluk of pech hebben wie je treft en dat geeft competitievervalsing.”

Geen sancties

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee vindt dat de discussie niet via de media moet worden gevoerd: ,,De klacht is mij allang bekend en we gaan terug naar de tekentafel. Maar de discussie moet niet via de media gevoerd worden. Dat helpt het proces niet. Wij hebben geen sancties afgesproken en dat geeft geen poot om op te staan. Met Twente is gesproken. Formeel kunnen we niets, maar het is koren op de molen voor een aantal clubs. Het nieuwe voorstel kan niet eerder dan het komend seizoen ingaan. Dit lost dus niks op.”

Zie ook ons eerdere bericht over de brandbrief.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD