zaterdag, oktober 23, 2021
HomeCompetitiesEerste DivisieVolendam wint Tweede Periode, NAC zakt steeds verder weg na dramatische Tweede...

Volendam wint Tweede Periode, NAC zakt steeds verder weg na dramatische Tweede Periode

En het zal nog lang onrustig zijn op De Dijk….Volendam is na een 4-1 overwinning op MVV de winnaar geworden van de Tweede Periode. Ook in Breda zal men blij zijn dat die Tweede Periode erop zit, maar dan om heel andere redenen. De Bredanaars boekten slechts twee overwinningen. Ook tegen FC Den Bosch zag NAC de punten meegaan met de tegenstander, 1-2.

FC Volendam – MVV 4-1

Het vuurwerk vooraf was een mooie voorbode aan een goedgevulde Dijk in Volendam. Het Andere Oranje ging vanaf het eerste fluitsignaal op jacht naar doelpunten en winst in de tweede periode. Omdat een groot aantal kansen echter niet besteed waren aan de thuisploeg, was het MVV dat na een half uur via Joeri Schroijen op voorsprong kwam. Volendam schrok heel even, maar ging daarna met nog meer energie op zoek naar het doel van MVV. Kort na de openingstreffer raakte van de Ven nog de paal, even later zorgde Noah Fadiga met een prachtige treffer voor de meer dan terechte gelijkmaker.

Na rust was het weer Volendam dat de klok sloeg. Toch was de eerste enorme kans weer voor MVV, van der Hurk schoot echter over na een prima counter van de Limburgers. Na die ene kans had Volendam er weer veel nodig om tot één goal te komen. Na 55 minuten zorgde Martijn Kaars voor de terechte voorsprong, maar de echte lucht kwam twintig minuten later. Invaller Boy Deul zorgde met de 3-1 voor de beslissing in het duel en in de tweede periode. Twee minuten later maakte Antonucci het feest voor Volendam compleet. Wim Jonk kon op een schild de Dijk op worden getild.

NAC Breda – FC Den Bosch 1-2

NAC Breda weet ook tegen FC Den Bosch geen einde te maken aan de matige periode, waarin de ploeg van Ruud Brood zich bevindt. Al binnen een minuut zorgde Ruben Rodrigues voor een Bossche voorsprong in de Brabantse derby. Na een kwartier en een aantal mogelijkheden kon Finn Stokkers de gelijkmaker nog op het bord zetten. Nog voor rust was Rodrigues wederom betrokken bij een goal voor de bezoekers, hij stelde Felida in staat de 1-2 op het bord te zetten.

De thuisploeg had in een matige tweede helft wel het leeuwendeel van het balbezit, maar wist er veel te weinig gevaar mee te creeeren. Duur puntverlies is dan het gevolg voor de winnaar van de Eerste Periode, die langzaamaan steeds verder wegdrijven van de bovenste plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Nu je hier toch bent...

De redactie van Voetbal247.nl zet zich elke dag in om jou te voorzien van het laatste nieuws uit het topamateurvoetbal, achtergronden, interviews, onze podcast en mooie reportages vanaf de velden. Die krijg je geheel gratis voorgeschoteld. We zouden je willen vragen of je ons zou willen steunen met een kleine donatie als waardering voor ons werk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.
Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD