maandag, 4 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieVolendam wint topper in de Tweede Periode van NEC, Telstar haakt af...

Volendam wint topper in de Tweede Periode van NEC, Telstar haakt af na verlies tegen Jong Ajax

Volendam heeft geweldige zaken gedaan in de strijd om de Tweede Periode. In eigen huis won Het Andere Oranje van direct concurrent NEC en neemt de ploeg van Wim Jonk met nog twee duels te gaan de koppositie over van de Nijmegenaren. Telstar kan definitief een streep zetten door de Tweede Periode na een 2-3 verlies tegen Jong Ajax.

FC Volendam – NEC 3-1

In het eerste bedrijf van deze directe confrontatie tussen de nummers twee en één in de Tweede Periode was de thuisploeg heer en meester. Dat overwicht leverde bij rust een 2-0 voorsprong op voor Volendam, na goals van Visser en Kaars.

Direct na rust bracht NEC de spanning weer terug in het duel door een snelle goal van van Landschoot. Het spel bleef daarna lang op en neer golven, maar naarmate het eindsignaal dichterbij kwam werd NEC de bovenliggende partij. De mogelijkheden waren echter niet aan de Nijmegenaren besteed, maar omdat ook Volendam niet wist te profiteren van de geboden ruimte, bleef het duel tot het einde toe boeien. Ver in blessuretijd maakte El Kadiri aan alle Volendammer onzekerheid een einde door de beslissende 3-1 binnen te schieten. Volendam wint en neemt de koppositie in de Tweede Periode over van NEC.

Telstar – Jong Ajax 2-3

Telstar kwam goed uit de startblokken tegen Jong Ajax, maar de gecreeerde kansen waren aan Gilmour, Kharchouch en Tavsan niet besteed. Na 20 minuten spelen was het aan de andere kant wel raak, dankzij een goal van Ter Heide.

Ook na rust was het Telstar dat blafte, maar Jong Ajax dat beet. Dankzij goals van Eiting (penalty) en Ekkelenkamp liepen de Amsterdamse beloften uit naar een 0-3 voorsprong en kon er voor Telstar een streep gezet worden door de Tweede Periode. Ekkelenkamp was nog dicht bij zijn tweede treffer na een magistrale omhaal, maar zijn inzet werd op de lijn gered. Omdat Kik Pierie in de slotfase wat overmoedig werd, kon Bronkhorst nog de eretreffer maken namens de thuisploeg. Nog geen twee minuten later kreeg Telstar een strafschop, die door Kharchouch werd benut.

De 2-3 bracht nog wel spanning in de slotfase, maar meer dan dat zat er niet in voor Telstar, dat met deze nederlaag afhaakt in de strijd om de tweede periode.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD