maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVogels klopt Uien; ONS Sneek beste van Friesland

Vogels klopt Uien; ONS Sneek beste van Friesland

De honderd procent scores zijn in de Derde Divisie Zaterdag doorbroken. ODIN’59, Capelle, ASWH en FC Lisse zijn na drie speeldagen samen koploper met allemaal zeven punten, gevolgd door ook nog drie teams op drie punten. Jong Almere City en FC Rijnvogels zijn nog de enige ploegen zonder punt.

Vogels wint topper; Quick Boys onderuit

De topper tussen IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys kwam na een uur spelen tot ontbranding. Jeffrey Jongeneelen opende de score, waarna Sherwon Grot 1-1 produceerde. De spits kreeg bij een opstootje rood, waardoor de Uien dachten door te kunnen drukken. Bryan Burgerhout maakte echter 2-1 en aanvoerder Donny Verdam kreeg zijn tweede gele kaart voor het wegtrappen van de bal. Zo konden de Vogels de eerste zege boeken. Quick Boys heeft het ondertussen nog altijd heel moeilijk in de Derde Divisie. De tweede uitwedstrijd werd opnieuw verolren. Ditmaal was Jong FC Volendam met 1-0 te sterk door een goal van Kay Tejan.

Sneek wint derby van Harkema

FC Lisse verspeelde de eerste punten tegen VVOG. Tom Zoontjes had daarbij een hoofdrol. Hij miste op slag van rust een strafschop, om een minuut later rood te incasseren. VVOG kwam in de slotfase op voorsprong via Oussama Labari, maar met een man minder maakte Niels Buijs toch nog gelijk. Ook Harkemase Boys en Scheveningen verspeelden voor het eerst punten en die kwamen ook nog eens hard aan. Harkema verloor de derby van ONS Sneek door een goal van Ale de Boer. Scheveningen werd geveegd door ODIN’59 met 1-5. De score liep vooral hard op door de rode kaart voor Ruben Koorndijk.

FC Rijnvogels in de problemen

Onderin deed Huizen erg goede zaken door te winnen van FC Rijnvogels. Beide clubs waren nog puntloos, maar op De Wolfskamer bleek Huizen veel sterker: 4-1. Zakaria El Biyar nam twee goals voor zijn rekening. Jong Almere City heeft ook nog altijd geen punt, ditmaal was Capelle te sterk met 0-2. Ook de beloften van FC Groningen gingen met deze score onderuit. ASWH won dankzij goals van Robbert Olijfveld en Shabir Isoufi.

Bekijk de Derde Divisie Zaterdag Uitslagen | Stand | Programma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD