maandag, maart 8, 2021
Home KNVB VoetbalTV is failliet

VoetbalTV is failliet

VoetbalTV, een videoplatform waar livewedstrijden in het amateurvoetbal gevolgd kan worden, is failliet. Dat melden verschillende media. Het bedrijf stelt dat de privacywetgeving een grote rol speelt in het faillissement.

- Advertentie -

VoetbalTV bestaat sinds 2018 en is een samenwerking van de KNVB en Talpa. Met behulp van ‘slimme’ camera’s maakte het automatische videoregistraties van amateurduels. Vanaf het begin zetten juristen twijfels bij de privacykant van het initiatief. De KNVB stelde dat alle leden met hun lidmaatschap automatisch toestemming gaven voor videoregistratie.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelde de privacy van spelers werd geschonden. Op 150 speelvelden zijn camera’s geplaatst met toestemming van de betrokken clubs, maar er werd geen individuele toestemming gevraagd aan de spelers. De AP besloot afgelopen zomer VoetbalTV een strafmaatregel op te leggen, waardoor de opnames werden stilgelegd. Nu is het bedrijf dus failliet.

VoetbalTV startte een rechtszaak tegen de AP, maar zet die ondanks het faillissement wel door. Dat is mede omdat het bedrijf hoopt op een doorstart.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES