Volg ons

KNVB

VoetbalTV is failliet

VoetbalTV is failliet

VoetbalTV, een videoplatform waar livewedstrijden in het amateurvoetbal gevolgd kan worden, is failliet. Dat melden verschillende media. Het bedrijf stelt dat de privacywetgeving een grote rol speelt in het faillissement.

VoetbalTV bestaat sinds 2018 en is een samenwerking van de KNVB en Talpa. Met behulp van ‘slimme’ camera’s maakte het automatische videoregistraties van amateurduels. Vanaf het begin zetten juristen twijfels bij de privacykant van het initiatief. De KNVB stelde dat alle leden met hun lidmaatschap automatisch toestemming gaven voor videoregistratie.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelde de privacy van spelers werd geschonden. Op 150 speelvelden zijn camera’s geplaatst met toestemming van de betrokken clubs, maar er werd geen individuele toestemming gevraagd aan de spelers. De AP besloot afgelopen zomer VoetbalTV een strafmaatregel op te leggen, waardoor de opnames werden stilgelegd. Nu is het bedrijf dus failliet.

VoetbalTV startte een rechtszaak tegen de AP, maar zet die ondanks het faillissement wel door. Dat is mede omdat het bedrijf hoopt op een doorstart.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over KNVB