Volg ons

Uitgelicht

Voetbalkantines mogen mogelijk al op 1 juli open

Voetbalkantines mogen mogelijk al op 1 juli open

Goed nieuws voor de amateurclubs. Het kabinet overweegt sterk om de sportkantines mogelijk al op 1 juli te openen. Dat maakte premier Mark Rutte woensdagavond bekend tijdens een persconferentie.

Voorwaarde is wel dat de cijfers met betrekking tot het aantal besmette patiënten en IC-opnames niet te veel stijgt. ,,Echt een hele grote winstwaarschuwing. Of het kan, hangt af van hoe we ons blijven houden aan de gedragsregels.” Een week voor 1 juli wordt dan bekendgemaakt of de versoepeling doorgaat. Ook sportscholen, sauna’s en casino’s zouden net als de kantines hun deuren op 1 juli mogen openen als het aantal besmettingen meevalt.

Eerder stond de heropening van de kantines nog voor 1 september gepland. De vervroeging is goed nieuws voor veel clubs, die van plan zijn om ook in de zomer activiteiten voor hun leden te organiseren. Met de mogelijkheid om ook de kantines weer te openen kan er wellicht een beetje van de misgelopen omzet van de afgelopen maanden worden goedgemaakt. Het ligt wel voor de hand dat er een maximum aantal aanwezigen in de kantines wordt gesteld.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Uitgelicht