Volg ons

Derde Divisie

Competities in prof- en amateurvoetbal tot zeker 1 juni opgeschort

Competities in prof- en amateurvoetbal tot zeker 1 juni opgeschort

De kans dat het voetbalseizoen nog wordt uitgespeeld wordt steeds kleiner. Tijdens een persconferentie maakte premier Mark Rutte vanavond bekend dat de maatregelen, waaronder de sluiting van sportclubs, verlengd wordt tot dinsdag 28 april. Het voetbal, zowel het amateurvoetbal als het profvoetbal, ligt zelfs tot 1 juni stil.

De maatregelen worden genomen om de verspreiding van het corona-virus af te remmen. Eerder verbood het kabinet samenkomsten tot 6 april. Daaronder viel ook de sluiting van sportclubs en sportscholen. Bij een eerdere persconferentie was onduidelijkheid over de gecommuniceerde datum van 1 juni, die door de KNVB later werd weersproken. Tijdens de persconferentie van dinsdagavond stelde Rutte echter dat het profvoetbal wel degelijk tot 1 juni stil ligt. Omdat ook topamateurwedstrijden als ‘evenementen’ worden aangemerkt, en daarmee vergunnings- of meldingsplichting, ligt ook het amateurvoetbal tot 1 juni stil. Met of zonder publiek maakt geen verschil.

Het is nog niet bekend wat de KNVB gaat doen met de verlenging van de maatregelen is nog niet bekend, maar het ligt voor de hand dat het huidige seizoen ten einde is. De vraag is dan wel wat de voetbalbond met de huidige ranglijst en bijbehorende promotie- en degradatieregeling doet. De voetbalbond kondigde
aan om kort na de bekendmaking van de regering ‘maximale duidelijkheid’ te zullen verschaffen over het vervolg van de competities, die sinds medio maart stil liggen.

Eerder besloot de UEFA al om het EK uit te stellen. De FIFA studeert nog wel op de mogelijkheid om competities in de zomer uit te kunnen laten spelen, maar daarvoor moet wel de transfer- en contractperiode worden gewijzigd. Normaliter eindigen contracten op 30 juni en zouden spelers op die datum van club wisselen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie