donderdag, 18 juli 2024
Voetbal247.nlAanbevolenDit zijn onze favoriete voetbalboeken van dit moment!

Dit zijn onze favoriete voetbalboeken van dit moment!

Zelfs mensen die zelden een boek ter hand nemen, kunnen soms opeens enorm genieten van een mooi voetbalboek. Denk aan GIJP, KIEFT of Marcel van Roosmalen’s ‘Geef me nog twee dagen’. Maar wat zijn leuke, mooie en ontroerende voetbalboeken van dit moment? We zetten onze aanraders voor je op een rijtje.

BASTA – Edwin Schoon
Drievoudig Europees voetballer van het jaar. Eenmaal Wereldvoetballer van het jaar. Drie Europa Cups, twee wereldbekers, twee UEFA Super Cups, Europees Kampioen met het Nederlands Elftal in 1988 en talloze landskampioenschappen met zowel Ajax als AC Milan. Marco van Basten is een van de grootste voetballers aller tijden, maar is voor velen altijd enigszins een mysterie gebleven, een enigma, iemand die ogenschijnlijk nooit het achterste van zijn tong liet zien. Intelligent, analytisch sterk, welbespraakt, maar uiterlijk onbewogen, wellicht zelfs emotieloos. ,,Misschien is het rijping, is het de rust, omdat ik gestopt ben in de voetballerij. Ik weet het niet. Maar ik voel dat dit een goed moment is om mijn verhaal te vertellen. Vanuit mijn perspectief. Mijn waarheid. Het verhaal dat ik nog nooit verteld heb. Waarin ik dingen recht kan zetten. Ik zal niemand sparen. Mezelf al helemaal niet. De tijd is rijp. BASTA is de rauwe autobiografie van Marco van Basten. Het boek is hier te bestellen.

FRENKIE – Luca Caioli
Frenkie de Jong, een nuchtere jongen van 22 uit Arkel. De middenvelder maakt in de zomer van 2019 voor zo’n 75 miljoen euro de overstap naar FC Barcelona. Een historische transfer voor de jongen die ondanks alles altijd gewoon zichzelf blijft. In FRENKIE komen betrokkenen uit de inner circle aan het woord en de carrière en achtergrond worden belicht. Het boek over één van de meest begenadigde middenvelders van dit moment is hier te bestellen.

Jongensdromen – Willem Vissers
Willem Vissers is in onze ogen één van de meest begenadigde schrijvers van de Nederlandse sportjournalistiek. Hij is geen primeurjager zoals bijvoorbeeld Mike Verweij van De Telegraaf, maar kan haast onovertroffen mooi schrijven. Over het memorabele seizoen 2018/2019 van Ajax schreef Vissers een prachtig boek. Het boek krijgt wervelende recensies en is hier te bestellen voor slechts 15 euro*.

Theo Janssen (De Dikke Prins) – Marcel van Roosmalen
Droog, komisch en wars van sterallures. Zo zijn de ontmoetingen tussen Theo Janssen en schrijver Marcel van Roosmalen het best te omschrijven. Zelden slaagde een auteur erin om zo’n geestig boek over niks te schrijven. Na het lezen van de laatste pagina vraag je je ongetwijfeld af wat je in vredesnaam hebt gelezen, maar tegelijk heb je je vast en zeker wel geamuseerd. Bestellen kan hier.

Heart of a Lion – Memphis Depay & Simon Zwartkruis
Over stervoetballers heeft iedereen een mening. Zo ook over Memphis. Simon Zwartkruis tekende het bijzondere verhaal op van de eigenzinnige aanvaller. Na het lezen van dit boek begrijp je de vaste waarde van het Nederlands Elftal misschien beter. Hoe dan ook een mooi boek over een fascinerend karakter. Bestellen kan hier.

Nouri – Henk Spaan
Henk Spaan mag zonder twijfel gerekend worden tot één van de grootste fans van ‘Appie’ Nouri. Het boek is een ode aan het talent van de zo onfortuinlijke Ajacied. In Nouri probeert Henk Spaan een zo volledig mogelijk beeld te geven van de virtuositeit en de potentie van deze uitzonderlijke voetballer. Spaan zocht hiervoor alle mensen op die belangrijk zijn voor Appie: van zijn vader, broer Mo, eerste trainers, medespelers als Donny van de Beek, Léon Bergsma, Noussair Mazraoui en Stevie Bergwijn tot jeugdvriend Yassine Zakir. Bestellen kan hier.

Deal – Michel van Egmond
Michel van Egmond is zonder twijfel de meest succesvolle voetbalboeken schrijver van Nederland. Dat is enerzijds te verklaren door zijn geweldige pen, maar tegelijk kiest Van Egmond heel bewust zijn onderwerpen. Na de indringende en onthullende boeken over René van der Gijp en Wim Kieft, schetst Van Egmond in ‘Deal’ en nog zelden eerder vertoond beeld van de wereld van spelersmakelaars en de tot stand koming van toptransfers. Dat doet hij bovendien met zijn welbekende geestige schrijfstijl. Een aanrader dus. Bestellen kan hier.

Het nieuwe Ajax – Menno Pot
Nog een boek over Ajax? Ja, nog een boek over Ajax. Maar wel één met een interessante invalshoek, namelijk een zoektocht naar de wederopstanding van de Amsterdamse club. ,,Wie Ajax goed kent, weet dat deze jaargang meer was dan “gewoon’ een zeer succesvol voetbalseizoen. Ajax plukte de vruchten van een nieuw beleid: niet meer met engelengeduld bouwen met spelers uit de eigen jeugd, maar gedurfd investeren en inzetten op direct succes. Trainer Erik ten Hag vertaalde de aanvallende huisstijl naar de eenentwintigste eeuw. Op de tribune was een nieuw soort Ajax-vreugde voelbaar: de Ajax-cultuur van een nieuw Amsterdam.” Benieuwd geworden? Bestellen doe je hier.

Kopkracht – Predag Petrovic
Wat maakt iemand tot een succesvolle voetballer? Dikwijls wordt gezegd dat dat een mix van fysiek, techniek, mentale weerbaarheid, talent en ervaring is. Of steekt er misschien toch meer achter? Trainers hebben het vaak over spelinzicht en intelligentie, maar niemand is er tot op heden in geslaagd uit te leggen wat dat dan exact is. Daar komt met Kopkracht verandering in. Een boeiend boek voor zowel coaches, voetballers als liefhebbers. Het boek is hier te bestellen.

Het mirakel van Brakel – Hans de Jong
Trainer Hans de Jong begon twee seizoenen geleden met zijn eerste klus als hoofdtrainer bij v.v. Brakel. De club is op zijn moment van instappen, met nul punten, roemloos als hekkensluiter geëindigd in de 4e klasse. Toch krijgt hij in samenwerking met zijn staf alle neuzen dezelfde richting op en weet in het allerlaatste seizoen van het bestaan van de Brakelse vereniging te doen wat niemand had durven dromen; promotie naar de 3e klasse. De Jong neemt je mee bij dit ‘sprookje’, wat voor velen zeer herkenbaar zal overkomen. Bestellen kan hier.

Ik ben getrouwd met voetbal en ga vreemd met mijn vrouw – Tom Knipping en Iwan van Duren
Één van de mooie dingen aan voetbal zijn de anekdotes. Verhalen die naar mate de tijd vordert soms mythische proporties kunnen aannemen. Tom Knipping en Iwan van Duren verzamelden de mooiste, gekste, ontroerendste en leukste quotes uit voetbal. Met 7,99 euro* is het bovendien een leuk cadeautje voor een klein budget. Bestellen kan hier.

Samen sterk, Het geheim van de Oranje Leeuwinnen – Annemarie Postma
Is je dochter maf van voetbal? Dan kan dit wel eens een erg leuk cadeau zijn. Annemarie Postma zag menige training, zat bij alle wedstrijden in het stadion en hing na afloop rond in de mixed zone. Het inspireerde haar voor het schrijven van Samen sterk, Het geheim van de Oranje Leeuwinnen waarin ze de opmars beschrijft. Hoewel het succes voor velen als een verrassing kwam, waren speelsters en staf al een jaar lang bezig met een minutieuze voorbereiding. Bestellen doe je hier.

Toch op zoek naar een ander cadeau dan een voetbalboek? Dan hebben we nog wat tips om inspiratie op te doen!

* Prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen in de tussentijd gewijzigd zijn. Voetbal247.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor onjuistheden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD