zaterdag, januari 22, 2022
HomeUitgelichtVoetbal247 Visie | Blik Op De Boshoek: Leve de groepsapp

Voetbal247 Visie | Blik Op De Boshoek: Leve de groepsapp

In Blik op de Boshoek geven wij het woord aan de voorzitter van HHC Clubsupport, Jan Vosjan. Hoe de kerstgedachte eruitziet wanneer je een bonte verzameling voetballiefhebbers bij elkaar zet, is te lezen in zijn nieuwe column, met de titel:

Leve de groepsapp!

Toen HHC afgelopen zaterdag de officieuze titel “Herbstmeister” opgespeld kreeg werd ik daarmee hartelijk gefeliciteerd. Niet dat ik daar zoveel aan bijdragen heb trouwens, ik kan me tenminste niet voorstellen dat de aanwijzingen die ik vanaf de kant af en toe roep zoveel meerwaarde hebben. Ik kom ook nooit veel verder als: “kom op HHC!” en “Gossamme scheids, zie dat dan!” Of soms, als Gert Jan Karsten de andere kant op kijkt, iets onaardigs over een wissel.

Ik mocht felicitaties ontvangen in de groepsapp waar ik al een hele poos deel van uitmaak. Een beetje een illustere groepsapp van een zeer diverse samenstelling mag ik wel zeggen. Mensen uit de Bollenstreek en van Werkendam via Spakenburg naar Hardenberg. En nog wat daaromheen. Ik kan u natuurlijk wegens privacy redenen geen namen gaan noemen dat zult u vast begrijpen. Het is een mix van mannen, en een enkele vrouw, van clubs uit de Tweede en Derde Divisie, kan ook nog een hoofdklasser tussen zitten, we kijken niet zo nauw. Allemaal hebben ze hun sporen verdiend bij hun club, ieder op zijn eigen wijze.

Met een aantal journalisten erbij die hopen dat er zo nu en dan een nieuwtje voorbij komt zijn we compleet. In het begin was het wel even wennen aan de enorme stroom berichten, op een goeie dag toch al gauw zo’n 3 a 400 boodschappen per etmaal. Een aantal waar mijn twee dochters de hand niet voor omdraaien trouwens. Samen met de teammanager van Eemdijk en een radioverslaggever van RTV Katwijk vorm ik Three Degrees, als u de hits van dit in de jaren 70 populaire trio even googelt, kunt u vast bedenken waarom.

Het is er de ene keer gezelliger dan de andere, u kent dat wel, heerlijk elkaar afzeiken totdat iemand echt pissig wordt. Om vervolgens nog veel harder met gestrekt been op kniehoogte in te komen uiteraard. Niet echt het terrein van onze, inmiddels, ex-darter Raymond van Barneveld dus. Die zou van de weeromstuit in een depressie schieten en in de dichtstbijzijnde Gamma voor touw gaan winkelen. Om vervolgens teleurgesteld te constateren dat het is uitverkocht. Overkomt alleen hem, naast zijn onvoldoendes voor tuinieren vroeger op de LTS natuurlijk. Kom op Ray! Ouwe pijltjesgooier!

Verder staat het bol van kleedkamerhumor van de bovenste plank. Zoals vroeger in HHC 10 waarmee ik in de reserve zesde klasse rond hobbelde. Vaseline in sokken stoppen, snel met een accuboormachine voetbalschoenen aan de bank vastschroeven als iemand even pissen was. Shampoo verwisselen voor frituurvet, u moest eens weten wat voor bende dat geeft overigens. Roken in de kleedkamer, zelfs in de rust, alles kon nog in de jaren 90. En dan laat ik het onder douche stiekem tegen je teamgenoot aan pissen maar achterwege. Als er in die tijd al internet had bestaan had hele elftal voor de rest van haar leven bij het UWV ingeschreven gestaan. Gegarandeerd nooit ergens meer aan de bak gekomen die gasten…

In dat licht moet u die groepsapp ook zien, er komen evenzoveel belachelijk foute grappen voorbij als speculaties wie de nieuwe trainer van Katwijk wordt. En natuurlijk ook of dat wel of niet Ted Verdonkschot moet zijn. Of hoe achterlijk het is dat een belofte-elftal pas degradeert als ze onder een ander belofteteam eindigen. En dat zij wel kunnen promoveren straks, en de semiprofs niet. U hoort het, discussies op niveau spelen zich er af.

Met de naderende feestdagen worden we natuurlijk wel wat vriendelijker voor elkaar, uiteindelijk zijn we allemaal liefhebber van hetzelfde spelletje. De kerstgedachte maakt zelfs een diehard pestkop een beetje weekhartig. En zonder dit spelletje hadden we elkaar natuurlijk nooit gekend. U begrijpt vast wel dat al die felicitaties met dat Herbmeisterschap enorm gemeend zijn maar gevolgd werden door een niet uitgesproken; “we zijn nog maar op helft kerel”. Parijs is nog ver… En daar is dan ook geen woord aan gelogen.

Ik riep in mijn vorige column keihard “HHC kampioen”, en dat blijf ik ook doen. Daar is geen weg terug in, we gaan All-in zoals men in de pokerwereld zegt. Het is boeiend om te mogen zien of HHC dit kan blijven volhouden. De druk van bovenaan staan of juist het geluk van de koploper? Mocht het lukken dan zijn er ongetwijfeld weer felicitaties, mocht het misgaan in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de Vogels thuis dan word ik afgezaagd tot op het bot. En terecht ook. Voorlopig maak ik me daar nog geen zorgen om. Leve de groepsapp!

Ik wens u alvast een prachtige kerst een gezond en voorspoedig 2020!

*Overigens ben ik van mening dat de belofte-elftallen in een eigen competitie moeten spelen*

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS