zaterdag, januari 22, 2022
HomeUitgelichtVoetbal247 VisieVoetbal247 Visie | Blik Op De Boshoek: dromen van de titel

Voetbal247 Visie | Blik Op De Boshoek: dromen van de titel

In de Voetbal247 Visie van deze week geven wij met plezier weer het woord aan onze stamgast Jan Vosjan. In deze Blik Op De Boshoek reageert hij op de vacature uit de afgelopen voorbeschouwing van de Tweede Divisie en lijkt hij zijn (dag)droombaan te hebben gevonden.

Hell Yeah!

Afgelopen vrijdag las ik de voorbeschouwing voor het, inmiddels al achter ons liggende, weekend. “Kampioenskandidaat gezocht” was de van veraf al te lezen titel. Een heerlijke voorzet! Ik werd er een beetje dromerig van en ik ga m dan ook direct inkoppen: HHC Hardenberg.

En dat is inderdaad de club waar ik zelf elke week naar te sta te kijken. Ik heb een wijs man ooit horen zeggen: stel heldere doelen en spreek ze ook uit, anders is het gedoemd te mislukken. Wie die wijze man is vraagt u? Niemand minder dan Toon Gerbrands, al weer een flink aantal jaren werkzaam bij de Philips sportvereniging. Ik twijfel of hij wel de juiste man is om op dit moment te citeren maar vooruit, kan ons het schelen. HHC Kampioen!

En waarom ook niet? In een tijd waarin Katwijk labieler oogt dan het Pieter Baancentrum vol oxazepam, Vogels moet dealen met het heimwee van Stout en vooral druk is met het poetsen van oud zilver. In een tijd waarin Kenny, maar kan ook Yordi geweest zijn, Teijsse om het hardst roept dat AFC geen kampioensploeg is en Spakenburg een trainer aantrekt die vooral goed is in het motiveren van keepers en journalisten. In een tijd waarin Rijnsburgse Boys een oud HHC’er in het hart van de verdediging heeft staan omdat ze niet beter hebben en waarin Kozakken Boys is leeggekocht door de Rooie TC.

In een tijd waarin op de Heikant in Groesbeek gepatrouilleerd wordt door hondenwachten die het kunstje nog hebben geleerd van Fritz und Uli bij de “Wacht am Rhein”, en een tijd waarin bij Koninklijke HFC helemaal niemand aan het kampioenschap denkt omdat daar simpelweg nooit iemand aan een kampioenschap denkt. Ik denk dan: waarom ook gewoon niet dan HHC als kampioen? Als cadeau voor een vertrekkende trainer… maar vooral voor alle supporters met een oranje-zwart hart!

Hardop dagdromend zie ik een bonte stoet luidkeels zingend over de Hessenweg naar het centrum van het dorp lopen. Hé! We zijn van HHC! De weg vervolgend langs het gemeentehuis, ooit tot meest lelijke gebouw van Nederland verkozen maar dat flikkert niemand nu nog iets. We houden kort halt en de burgemeester neemt de kop van de mensenmassa over, oranje sjaaltje om de nek geknoopt zoals alleen burgemeesters dat kunnen, de ambtsketting nog net zichtbaar. Minister van gehandicapten zaken Rick Brink, ook HHC supporter en Hardenberg raadslid heeft voor de gelegenheid zijn rolstoel uitgerust met rupsbanden en komt op hoge snelheid de trappen af. Je bent de meest toegankelijke gemeente of je bent het niet!

We eindigen op de markt, bommetjevol, groot podium en Edwin Evers huldigt de selectie voor een uitzinnige menigte! Weer het clublied! Tot nu alleen gespeeld bij kampioenschappen van Excelsior Maassluis en Katwijk. Orgastisch klinkt het en er wordt gefeest tot iedereen dronken van geluk en Grolsch met een andere partner naar huis gaat! Hardenberg verandert voor 1 nacht in de grootste sleutelclub van Nederland!
We zijn kampioen!

Nou ja, dat dagdroomde ik dus… en de meeste dromen zijn bedrog, maar wellicht hoort deze ene niet bij de meeste… Trainer Gert Jan Karsten heeft het zelf gezegd, “we gaan voor het kampioenschap!”. En Gert Jan heeft altijd gelijk, in ieder geval volgens hemzelf. Dus ook dat zit wel goed.

Als het nu niet lukt hoor ik u denken:“Waar blijf je dan met je grote bek?” We hoeven nog maar 20 wedstrijden dus de kans is groot dat u tegen die tijd deze column allang vergeten bent en zo niet… Dan wrijf het maar even lekker in. Speel dan wel ons clublied op het feest, for old times sake…

Hell Yeah!!!

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS