zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieVoest: 'Frisse start bij FC Emmen'

Voest: ‘Frisse start bij FC Emmen’

Joris Voest gold als grote belofte en speelde onder meer in Oranje Onder 17. Maar veel blessureleed remden zijn doorbraak en ontwikkeling bij sc Heerenveen. Bij FC Emmen hoopt hij af te rekenen met het stempel van de jongen ‘die altijd geblesseerd is.’

Vertrouwen ontbrak
Tien jaar speelde Voest in de jeugdopleiding van de Friese club: ,,Ik kon bijtekenen in Heerenveen, maar er was te weinig perspectief. Ik had gehoopt op een kans in de voorbereiding bij het eerste elftal. Als dat vertrouwen ontbreekt, dan moet je verder kijken. Ik ga nu voor een frisse start. Bij FC Emmen word ik gezien als versterking, bij SC Heerenveen door veel volgers als die jongen die altijd geblesseerd is. Van dat stempel wil ik af”, zegt hij tegenover Emmen.nu.

Lekker Drents praten
Zijn eerste indruk van zijn nieuwe club is positief: ,,Ik ben hier bij een echte volksclub beland, met ambitie. Met voor Jupiler League-begrippen een goede selectie. En iedereen praat hier lekker Drents. De druk is natuurlijk groter, want als ik bij FC Emmen niet presteer, dan wordt het moeilijk. Het is een dunne lijn waarop ik balanceer: tussen een stap omhoog maken of opnieuw blessureleed en verder terugvallen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD