Volg ons

Hoofdklasse

Vlissingen-doelman Lentink onder de lat bij Aruba: ‘Weer kippenvel toen het volkslied werd gespeeld’

Vlissingen-doelman Lentink onder de lat bij Aruba: ‘Weer kippenvel toen het volkslied werd gespeeld’

Eersteklasser VC Vlissingen heeft sinds kort een international binnen de selectie. Doelverdediger Matthew Lentink, die dit seizoen overkwam van Zeelandia Middelburg, werd na een klein jaar weer opgeroepen voor het nationale elftal van Aruba. Zaterdag stond hij onder lat in de interland tegen Guyana.

Recht op meer
Aruba stond na negentig minuten spelen met lege handen (0-1) in de eerste wedstrijd om de Nations League tegen Guyana, het land dat enkele maanden geleden nog uitkwam op de Gold Cup met onder andere Amerika en Mexico. Lentink was van mening dat de uitslag geen juiste weergave was van de krachtsverhoudingen op het veld. ,,Ik kreeg weer kippenvel toen het volkslied werd gespeeld, ik ben er erg trots op dat ik voor Aruba mag spelen. Tegen Guyana begonnen wij sterk aan de wedstrijd. We kregen twee a drie kansen om op voorsprong te komen, maar dat lukte niet. Daarna kwam de tegenstander één keer door onze defensie heen en was er even onoplettendheid bij ons waardoor wij opeens met 1-0 achter stonden. Wij bleven door vechten voor een goed resultaat en hadden ook veel balbezit, maar wisten niet veel te creëren. Het was jammer dat er nog een bal op de lat terechtkwam en de keeper van Guyana een fantastische redding had op een goede vrije trap van Breinburg. Ik wist daarna ook nog de 2-0 te voorkomen, maar uiteindelijk heb ik het gevoel dat wij recht hadden op minimaal één punt en misschien zelfs meer”, aldus Lentink tegenover Voetbal247.

Onwennig
De selectie kenden enkele nieuwe gezichten waardoor automatismen vanzelfsprekend wat minder waren. ,,Het was wel wat onwennig omdat er nu een aantal andere spelers in de basis stonden. Er waren maar een paar trainingen voor de wedstrijd en dus weinig tijd om aan elkaar te wennen, maar dat is natuurlijk vaak zo bij een nationaal elftal. Als spelers hebben wij het hier goed, alleen was het natuurlijk wel mooier geweest om voor eigen publiek te kunnen spelen.”

 

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse