maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVitesse in slotfase onderuit; AZ te sterk voor GVVV

Vitesse in slotfase onderuit; AZ te sterk voor GVVV

Jong Vitesse heeft geen broodnodige punten kunnen pakken bij Barendrecht. Door twee goals in de slotfase werd met 3-1 verloren. GVVV kon punten meenemen bij Jong AZ, terwijl Excelsior Maassluis na een vroege achterstand niet meer wist te winnen van Jong FC Twente.

Excelsior Maassluis – Jong FC Twente

Al na twee minuten kwam de hekkensluiter op een voorsprong. Een voorzet van Akram Salhi, die tot de winterstop nog bij de beloftes van Sparta speelde, waaide pardoes bij de tweede paal binnen. Excelsior nam vervolgens het duel over, met na een kwartier de eerste goede kans voor Vincent van den Berg. Hij schoot alleen voor de goalie naast. Richting de rust kwam toch de gelijkmaker. De thuisploeg kreeg een vrije trap en Stephan Kruithof schoot raak. In het tweede bedrijf waren de Tricolores veel sterker en was het Van den Berg opnieuw met de kansen. Het net kon hij niet vinden en tien minute voor tijd kreeg hij een tik van de goalie. De scheidsrechter zag het echter niet, waardoor een penalty uit bleef.

Barendrecht – Jong Vitesse

Tim Eekman bezorgde Barendrecht na een kwartier spelen de voorsprong, want zijn vrije trap vloog tegen de touwen. In een levendig duel leek deze treffer lange tijd de enige van de middag te worden, tot Jong Vitesse vijf minuten voor tijd toch kon juichen. Mohammed Osman rondde af, waardoor de Arnhemse jongelingen toch nog wat over leken te houden aan het bezoek aan de Bongerd. Een minuut voor tijd kwam daar alsnog verandering in. Ramy Salem speelde zichzelf vrij en wist fraai af te ronden: 2-1. Vitesse gooide alles op de aanval en dat pakte ook nog verkeerd uit. Een vrije trap van Joey Jongman verdween vernietigend tegen de touwen voor de 3-1-eindstand.

Jong AZ – GVVV

Jong AZ was duidelijk niet van plan om zich net zoals twee weken geleden tegen Spakenburg te laten verrassen en begon furieus tegen GVVV. Dat zorgde er wel voor dat de bezoekers veel ruimte kregen in de omschakeling, wat in het eerste kwartier drie keer tot een kans resulteerde. Een voorzet van Patrick Heesakkers kon net worden geblokt en de spits werkte de bal zelf niet veel later net naast. AZ vond vervolgens in de zestiende minuut een gaatje in de blauwe muur. Jamie Jacobs liep uit rug van van Mourad Marbouh weg en schoot binnenkant paal binnen (1-0). De druk werd vanaf dat moment alleen maar verder opgevoerd en een slechte uittrap van Johan Jansen werd genadeloos afgestraft door Muamer Tankovic voor 2-0. Vlak voor rust had GVVV nog wat terug kunnen doen, maar Martin van Eck raakte de paal. In de tweede helft bleef AZ de betere ploeg en een kwartier voor tijd resulteerde dat ook in de 3-0 van Levi Opdam. In de slotfase redde Frank Tervoert de eer: 3-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD