donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVitesse in de fout; duel met Barendrecht moet over

Vitesse in de fout; duel met Barendrecht moet over

De wedstrijd tussen Jong Vitesse en Barendrecht moet worden overgespeeld. Het spectaculaire duel eindigde op zaterdagavond 12 november in een 4-4-gelijkspel, maar Vitesse heeft zich niet aan de dispensatieregels gehouden. Dit kost de Arnhemse clubs drie punten en er zal nog een keer gespeeld moeten worden op Papendal.

Te veel A-selectie spelers en Nathan te lang gespeeld

De beloftenteams mogen per wedstrijd maximaal twee spelers van het eerste elftal meenemen en die zijn alleen speelgerechtigd als ze in de voorgaande competitiewedstrijd van het eerste minder dan een helft hebben gespeeld. Hier gaat Vitesse in de fout, want de Braziliaan Nathan speelde in het voorgaande weekend ruim een uur in de basis tegen Heracles Almelo. Abiola Dauda, Kosuke Ota en doelman Jeroen Houwen zaten ook nog eens bij de selectie, al vielen ze niet in. Door dit alles heeft Jong Vitesse drie punten in mindering gekregen. Ook moet de wedstrijd opnieuw worden gespeeld.

Zwaardere straf dan Jong Almere

Vitesse laat in een verklaring weten dat de regels te moeilijk bleken te zijn. “De nieuwe en complexe regels van de sinds dit seizoen nieuwe Tweede Divisie zijn per abuis niet volledig juist toegepast.” Het is al de tweede keer dit seizoen dat een beloftenteam in de fout gaat, eerder was dit al het geval met Jong Almere City tegen FC Rijnvogels. Opvallend genoeg kreeg Almere maar één punt aftrek. Het duel bij Rijnvogels werd verloren en werd ook niet overgespeeld.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD