maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVitesse: 'Geen zaak over overspeelduel Barendrecht'

Vitesse: ‘Geen zaak over overspeelduel Barendrecht’

Jong Vitesse lijkt niet gestraft te gaan worden voor het opstellen van meerdere niet speelgerechtigde spelers in het overspeelduel tegen Barendrecht. De Arnhemmers stelden Alexander Büttner, Imad Najah, Mukhtar Ali en Alvin Fortes op in de overspeelwedstrijd, maar het kwartet was nog geen speler van Vitesse ten tijde van het originele duel (4-4). Dat is in strijd met de reglementen.

Geen tuchtzaak

Vitesse laat TweedeDivisie.org echter weten dat het van de KNVB bevestigd heeft gekregen dat er geen tuchtzaak zal komen, dit in navolging tot wat Jack van Gelder onlangs liet weten bij Radio 538’s Evers Staat Op. Voor met name HHC Hardenberg en Spakenburg, en in mindere mate ook voor UNA, zou een tuchtzaak met mogelijk opnieuw puntenaftrek een onverwachte meevaller hebben betekend in de strijd tegen degradatie, waarin Jong Vitesse een directe concurrent is.

Barendrecht twee keer naar Papendal

Het duel tussen Jong Vitesse en Barendrecht moest worden overspeeld eind maart van dit jaar omdat de Arnhemmers in de eerdere ontmoeting te veel dispensatiespelers van het eerste elftal hadden opgesteld. De KNVB strafte de beloftenploeg daarvoor met drie punten in mindering, maar in plaats van een reglementaire 0-3-zege aan Barendrecht toe te kennen, moest de wedstrijd worden overgespeeld op sportcomplex Papendal. In tweede instantie boekte Barendrecht echter evengoed de zege: 0-2.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD