Volg ons
Joey Jongman Barendrecht Vitesse

Tweede Divisie

Vitesse: ‘Geen zaak over overspeelduel Barendrecht’

Vitesse: ‘Geen zaak over overspeelduel Barendrecht’

Jong Vitesse lijkt niet gestraft te gaan worden voor het opstellen van meerdere niet speelgerechtigde spelers in het overspeelduel tegen Barendrecht. De Arnhemmers stelden Alexander Büttner, Imad Najah, Mukhtar Ali en Alvin Fortes op in de overspeelwedstrijd, maar het kwartet was nog geen speler van Vitesse ten tijde van het originele duel (4-4). Dat is in strijd met de reglementen.

Geen tuchtzaak

Vitesse laat TweedeDivisie.org echter weten dat het van de KNVB bevestigd heeft gekregen dat er geen tuchtzaak zal komen, dit in navolging tot wat Jack van Gelder onlangs liet weten bij Radio 538’s Evers Staat Op. Voor met name HHC Hardenberg en Spakenburg, en in mindere mate ook voor UNA, zou een tuchtzaak met mogelijk opnieuw puntenaftrek een onverwachte meevaller hebben betekend in de strijd tegen degradatie, waarin Jong Vitesse een directe concurrent is.

Barendrecht twee keer naar Papendal

Het duel tussen Jong Vitesse en Barendrecht moest worden overspeeld eind maart van dit jaar omdat de Arnhemmers in de eerdere ontmoeting te veel dispensatiespelers van het eerste elftal hadden opgesteld. De KNVB strafte de beloftenploeg daarvoor met drie punten in mindering, maar in plaats van een reglementaire 0-3-zege aan Barendrecht toe te kennen, moest de wedstrijd worden overgespeeld op sportcomplex Papendal. In tweede instantie boekte Barendrecht echter evengoed de zege: 0-2.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie