zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlClubsTECVink: ‘We zijn nog zoekende’

Vink: ‘We zijn nog zoekende’

Na een weifelend begin is Wimilio Vink op dreef bij TEC. De 24-jarige aanvaller scoorde zeven keer in de eerste veertien wedstrijden en is daarmee hard op weg zijn seizoenstotaal van vorig seizoen (12 goals) te verbreken. De voormalig profvoetballer hoopt dat de Tielse tweededivisionist op termijn mee kan doen om de plaatsen in de top vijf.

Ervaring

TEC staat op dit moment op een teleurstellende vijftiende plek. ,,Dit seizoen moeten we ons gewoon handhaven, zo simpel is het’’, zegt Vink tegenover Voetbal247.nl. ,,De resultaten vallen tot nu toe nog tegen, ik denk dat er wel meer van ons werd verwacht. We hebben het beste team nog niet gevonden, we zijn nog zoekende. Vorig seizoen was ik een van de weinige spelers met ervaring in het profvoetbal, dit seizoen hebben we er daar meer van. Die hebben we ook echt nodig in deze competitie.’’

Vader

De voormalig profvoetballer van Vitesse, MVV en FC Eindhoven werkt bij de Tielse amateurclub samen met zijn vader. Technisch manager Gery Vink is er tijdens de trainingen en wedstrijden van TEC bij. ,,Ik zie hem thuis en op de club, maar ik kan het goed scheiden. Op het veld zie ik hem ook niet als mijn vader, maar als een trainer die mij verder kan helpen. Dat was een bewuste keuze toen ik naar TEC vertrok. Thuis praten we niet vaak over voetbal, vooral niet als we hebben verloren.’’

Stadions

De stap van het profvoetbal naar het amateurvoetbal was een kleine teleurstelling voor de speler uit het Gelderse Kesteren, maar inmiddels mist hij zijn oude leven niet meer. ,,Natuurlijk denk je weleens aan de volle stadions, maar ik ben ook druk naast het voetbal. Samen met een vriend run ik een sportschool waar ik de hele dag training geef. Mensen vooruit helpen geeft mij veel voldoening. Mocht ik ooit nog de kans krijgen om weer voor een profclub te spelen, dan zeg ik niet meteen nee. Maar hoe het nu gaat, bevalt prima.’’

Belangrijk

Ook een stap hogerop in de Tweede Divisie sluit de aanvaller niet op voorhand uit, maar bij TEC heeft de Betuwenaar het naar zijn zin. ,,Praten kan altijd, maar dat betekent niet dat ik direct weg wil. Als je bijna onderaan staat en je scoort, dan valt dat op. Binnenkort krijg ik te horen wat de plannen bij TEC zijn. Ik hoop dat ik belangrijk kan blijven voor deze ploeg.’’

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD