dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlClubsSpakenburg‘Vince Gino Dekker bedreigd, buschauffeur mishandeld, justitioneel onderzoek loopt’  

‘Vince Gino Dekker bedreigd, buschauffeur mishandeld, justitioneel onderzoek loopt’  

In Spakenburg maken al jaren de rooien en de blauwen sportief de dienst uit. De concurrentie gaat verder dan het voetbalveld, zo was al bekend. In het heetst van de strijd komt bij een overgang van Vince Gino Dekker van Spakenburg naar IJsselmeervogels oud zeer naar boven bij zich fans noemende lieden. In het gespleten voetbaldorp werd zaterdag na het duel bij Quick Boys de schaduw zichtbaar.

Spakenburg geeft op haar website een terugblik op de gebeurtenissen van zaterdag na het duel bij Quick Boys. ,,Het meest recente dieptepunt vond afgelopen zaterdag plaats tijdens de oefenwedstrijd tegen Quick Boys in Katwijk, waarbij Vince Gino Dekker is aangevallen, maar gelukkig niet gewond is geraakt.

Bij diverse waarnemingen is duidelijk geworden dat lieden die al enige tijd een verbod hebben tot de Blauwe zijde van de Westmaat hierbij betrokken waren. Na optreden door een grote politiemacht is een einde gemaakt aan de bedreigende en grimmige situatie op het sportcomplex.

Daarbij moesten spelers en technische staf van de Blauwen uit veiligheidsoverwegingen enige tijd in de kleedkamer blijven, totdat de groep was afgevoerd naar hun eigen gecharterde touringcar en onder politiebegeleiding het sportpark heeft verlaten.

Tijdens de rit is de buschauffeur door enkele lieden van deze groep vervolgens mishandeld, volgens diverse mediaberichten. Op advies van de politie is de spelersbus van SV Spakenburg vanuit Katwijk niet rechtstreeks naar Spakenburg gereden, maar naar Baarn, waarna spelers in groepjes en onder politiebegeleiding veilig naar hun voertuigen in Spakenburg zijn gebracht.

 

Als bestuur zijn we opnieuw geschokt over dit onacceptabele en wanstaltige gedrag door een groep jongeren en volwassenen. Het mag duidelijk zijn dat we Vince Gino Dekker steunen en hopen en verwachten dat we tot het einde van dit seizoen mogen genieten van zijn voetbalcapaciteiten, aldus de lezing op de website van sv Spakenburg.

Justitioneel onderzoek geïntensiveerd

Het bestuur van SV Spakenburg heeft afgelopen week en zaterdag na de gebeurtenissen in Katwijk opnieuw overleg gehad met politie en de gemeente. Daarin is aangegeven dat het justitioneel onderzoek geïntensiveerd wordt, waarbij onder meer (anonieme) tips en camerabeelden verder onderzocht worden. De gemeente Bunschoten-Spakenburg heeft bij monde van burgemeester Melis van de Groep alle ondersteuning aangeboden om deze onaanvaardbare uitwassen rond het sportcomplex en binnen de gemeentegrenzen een halt toe te roepen.

(Anoniem) melden

Indien je als lid van SV Spakenburg of inwoner van Spakenburg informatie hebt dat het politieonderzoek verder kan helpen, verzoeken we je graag om dit te melden bij politie Bunschoten/Spakenburg (0900-8844). Dit kan eventueel ook volledig anoniem (Misdaad Anoniem 0800-7000) of online via het tipformulier van de politie hier kun je ook direct beeldmateriaal uploaden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD