woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVijf duels schorsing voor Tayeb (De Dijk), twee voor Plattel (Achilles '29)

Vijf duels schorsing voor Tayeb (De Dijk), twee voor Plattel (Achilles ’29)

Voor ASV De Dijk dreigt opnieuw een lange schorsing. De tuchtcommissie van de KNVB wil Chakib Tayeb voor vijf duels schorsen naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Excelsior Maassluis, meldt Karel de Rooij op Twitter. Achilles ’29-doelman Timo Plattel zou twee wedstrijden moeten brommen.

Van Eeuwijk
Onduidelijk is nog of De Dijk en Tayeb akkoord gaan met de pittige straf. Achilles ’29 accepteerde al wel de schorsing voor doelman Plattel. FC Lisse-aanvaller Martin van Eeuwijk is komende zaterdag eveneens geschorst vanwege de twee gele kaarten die hij afgelopen weekend kreeg tegen Achilles. Hij mist daardoor de thuiswedstrijd tegen GVVV.

Vink kritisch

De Dijk werd al eerder geconfronteerd met een pittig schorsingsvoorstel na de rode kaart van Frank Schilder. Hij ontving een schikkingsvoorstel van eveneens vijf duels, ging in beroep en werd uiteindelijk vrijgesproken. Ondertussen wacht Niels Redert van Excelsior Maassluis nog altijd op duidelijkheid over zijn mogelijke schorsing na een rode kaart van half september. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van vijf duels, ging in beroep, kreeg er toen zelfs één duel bij, ging opnieuw in beroep en mocht in afwachting op de uitkomst daarvan ‘last minute’ afgelopen zaterdag alsnog meedoen. Over die vreemde gang van zaken schreef teamgenoot Kevin Vink een scherpe column.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD