Volg ons
Oktay Ozturk Ijsselmeervogels

Tweede Divisie

Vierde zege voor IJsselmeervogels, vierde nederlaag Koninklijke HFC

Vierde zege voor IJsselmeervogels, vierde nederlaag Koninklijke HFC

IJsselmeervogels heeft een bevochten 1-2 zege geboekt bij Koninklijke HFC. De Rooien bogen na rust een 1-0 achterstand om.

Pikant
Het duel was vooraf al pikant door de aanstaande overgang van trainer Ted Verdonkschot en aanvoerder Kevin de Visser van Haarlem naar het vissersdorp. In de eerste helft was het Koninklijke HFC dat de dienst uitmaakte aan de eigen Spanjaardslaan. Nadat Roy Castien het van afstand probeerde en daarmee doelman Jaimy Schaap testte, mocht de creatieve middenvelder halverwege de eerste helft aanleggen voor een strafschop, verdiend door Kevin Sterling. Castien faalde niet. De Zandvoorter kreeg enkele minuten voor rust opnieuw een schietkans, maar zag Schaap opnieuw redden.

Oztürk beslissend
De Vogels toonden na de rust echter de door trainer Willem Leushuis geprezen mentale veerkracht. De Rooien kwamen dominant uit de rust, al zagen zij Daniel van Son nog wel een goede kans krijgen voor HFC. Na een uur spelen kreeg ook Vogels een strafschop, die feilloos werd ingeschoten door Octay Ozturk. Hoewel IJsselmeervogels op jacht was naar de zege, kwam HFC er af en toe gevaarlijk uit. Een kwartier voor tijd besliste opnieuw Ozturk het duel, ditmaal met een fraaie volley uit een voorzet van Soufyan Moro: 1-2. Dat bleek tevens de eindstand, waardoor IJsselmeervogels haar vierde zege op rij boekte en HFC haar vierde nederlaag op rij.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie