HomeCompetitiesHoofdklasseVier hoofdklassers zien af van rechtszaak tegen KNVB

Vier hoofdklassers zien af van rechtszaak tegen KNVB

De dreigende rechtszaak tussen vier clubs uit de zondag hoofdklasse A en de KNVB is afgewend, zo meldt Omroep West op haar website. De zaak ging over het al dan niet horizontaal kunnen overstappen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal.

De KNVB is eerder akkoord gegaan met een horizontale overstap voor clubs uit de eerste klasse en lager van het zondag naar het zaterdagvoetbal. Daar wordt veel gebruik van gemaakt in den lande. In de hoofdklasse is die toestemming niet gegeven door de KNVB omdat er scheefgroei in beide competities dreigde. Er zouden te veel zaterdag en te weinig zondagclubs overblijven.

De clubs RKAVV uit Leidschendam, Alphense Boys, TOGB uit Berkel & Rodenrijs en SJC Noordwijk waren van mening dat zij toch recht zouden hebben op de overstap van zondag naar zaterdag en overwogen een gang naar de rechter. Daar is na gesprekken tussen de bond en de 4 clubs alsnog van afgezien. Het is de clubs overigens wel toegestaan om onderlinge wedstrijden op zaterdag te spelen en er zouden ook andere clubs bereid zijn om wedstrijden tegen deze vier clubs op zaterdag te spelen.

Bron: Omroep West

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.