woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie Zoutman over 'keepersluxe': 'Regelmatig tussentijds evalueren'

[VIDEO] Zoutman over ‘keepersluxe’: ‘Regelmatig tussentijds evalueren’

Quick Boys kampt met een luxeprobleem onder de lat. Volgens trainer Jan Zoutman ontlopen Martijn de Zwart en Jesper Hogendoorn elkaar weinig. Vooralsnog kiest de Quick Boys-coach voor Hogendoorn vanwege diens stijl.

Andere stijl

,,In de eerste plaats zijn het allebei prima keepers die uitstekend in de Derde Divisie uit de voeten kunnen”, zegt Zoutman tegenover Omroep West. ,,Ze hebben allebei ook een hele behoorlijke voorbereiding gehad. Martijn is qua stijl iets meer een lijnkeeper, Jesper speelt iets verder van zijn goal af.”

Evalueren
,,Ze ontlopen elkaar niet veel. We zijn met Jesper als nummer 1 in de competitie begonnen en Martijn keept de bekerwedstrijden. Maar we zullen dat ook regelmatig evalueren, want zoals ook voor spelers geldt, geldt dat ook voor keepers: de beste speelt en het is niet zo dat diegene die begint ook automatisch het hele seizoen dat blijft doen.”

Taak met vertrouwen
Voorlopig krijgt Hogendoorn het vertrouwen: ,,Je gaat een keeper niet voor één wedstrijd het vertrouwen geven. Een keeper heeft wel een functie en taak waar vertrouwen voor nodig is.” Bekijk het gehele interview met Jan Zoutman, waarbij hij vanaf minuut 3.11 ingaat op de keeperskwestie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD