dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste Divisie FC Eindhoven klaar voor stadsderby: ‘Gevoel is positief’

[VIDEO] FC Eindhoven klaar voor stadsderby: ‘Gevoel is positief’

Slechts 8 kilometer ligt er tussen de Herdgang (thuishaven Jong PSV) en het Jan Louwersstadion van FC Eindhoven. Vrijdagavond (20.00 uur) nemen de twee stadsgenoten het tegen elkaar op in de eerste divisie. De blauwwitte thuisploeg wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen, maar trainer Wilfred van Leeuwen put moed uit de nipte nederlaag bij NEC (2-1) van vorige week.

Accenten
,,Het gevoel wat we mee hebben genomen uit die wedstrijd is positief, door het voetbal wat we hebben laten zien”, zegt de coach tegen het eigen clubkanaal. ,,Iedere wedstrijd zullen er dingen goed en minder goed gaan. Deze week hebben we andere accenten gelegd tijdens de training. We hebben gewerkt aan de eindpass en het afwerken.”

Lichtstadderby Light
De voormalig trainer van tweededivisionist VVSB weet niet wat hij kan verwachten van de lichtstadderby light. ,,Er valt geen peil op de jong-teams te trekken, maar dat interesseert me ook niet. Als wij zelf onze ziel en zaligheid erin leggen, is een overwinning mogelijk.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD