vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVicento (SteDoCo) verrast met keuze voor derdeklasser: 'In eerste instantie dacht men...

Vicento (SteDoCo) verrast met keuze voor derdeklasser: ‘In eerste instantie dacht men aan een grap’

Charlton Vicento (30) is in het seizoen 2021/2022 niet meer actief in de top van het amateurvoetbal. De aanvaller, die momenteel nog deel uitmaakt van de selectie bij SteDoCo, kiest er ondanks aanbiedingen uit de Tweede- en Derde Divisie bewust voor om op een lager niveau te gaan voetballen. Het in de derde klasse van het zondagvoetbal acterende VV Oosterhout krijgt er vanaf de zomer een aanvaller met ervaring in het profvoetbal bij.

Gesprek met voorzitter
Vicento speelde in het begin van zijn loopbaan vier seizoenen in het eerste elftal van ADO Den Haag. Hij kwam tot 88 wedstrijden waarin hij veertien keer het net van de tegenstander wist te vinden. Daarna volgde er een Grieks avontuur en speelde hij in het betaalde voetbal voor Willem II en Helmond Sport. Vervolgens speelde hij in het amateurvoetbal voor Kozakken Boys en SteDoCo. De vraag is dan ook waarom de keuze door hem werd gemaakt om op een lager niveau te gaan spelen. ,,Mijn keuze is gevallen op vv Oosterhout, een club hier bij mij in de wijk. In november 2020 ben ik gestart met een eigen Voetbal Academy waar ik de jongste jeugd kennis laat maken met de bal. Dat dan in de leeftijd van drie tot en met 5 jaar. Er waren nog niet veel clubs die dat deden en dat doe ik nu dus al even bij VV Oosterhout. Daar heb ik de mogelijkheid voor gekregen via mijn buurman John die via de voorzitter van de club het een en ander in gang gezet heeft. Daarna volgde een gesprek met de voorzitter van de club en daar is wat moois uit gekomen, dat ik nu dus al maanden training geef aan de jeugd en daar krijg ik enorm veel energie van”, aldus Vicento tegenover Voetbal247.

,,In eerste instantie dacht men aan een grap omdat ze dachten dat ze het niet zouden kunnen betalen. Daar ging het mij echter helemaal niet om.”

Grap
Het niet kunnen voetballen gaf ruimte om na te denken over zijn toekomst. ,,Tijdens de coronatijd heb ik veel nagedacht samen met mijn vrouw over wat ik nu in de nabije toekomst zou willen. Er waren clubs die interesse toonde, maar als ik daarvoor had gekozen moest ik weer veel rijden om bij deze clubs te komen. Ik kreeg in de loop van de tijd steeds meer het gevoel van dat ik wilde doen wat ik leuk vond. Ik wilde starten met een nieuw avontuur en iets anders gaan doen en daarbij nog wat voetballen. Ik heb toen bij VV Oosterhout de vraag neergelegd wat men er van zou vinden als ik daar zou gaan spelen, in eerste instantie dacht men aan een grap omdat ze dachten dat ze het niet zouden kunnen betalen. Daar ging het mij echter helemaal niet om en toen ik dat had uitgelegd werd men enthousiast. Komend seizoen ga ik bij de club ook de training verzorgen voor de jongens onder 9 op de zaterdag en dan op zondag spelen in het eerste elftal.”

Trainen
Andere zaken krijgen voor Vicento komend seizoen prioriteit. De mensen dicht bij hem, het gewoon lekker voetballen en het trainen van de jeugd zijn zaken die nu veel belangrijker zijn dan spelen in de hogere regionen van het amateurvoetbal.,,Gewoon meer tijd hebben voor mijn gezin, niet meer steeds weg moeten naar een club ver weg om te gaan spelen en te trainen, maar lekker in de wijk waar ik woon. Daarbij is het plan van VV Oosterhout ook mooi waarbij men steeds meer aandacht gaat geven aan de jongste jeugd en daar ook trainers neer gaat zetten. Ze willen de jeugd door zien groeien. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren. Het was voor mijn gevoel goed dat er clubs zich bij mij hadden gemeld uit de Tweede en Derde Divisie, maar ik kies er nu bewust voor om het anders te doen en verder te gaan. Lekker weer voetballen en nu op de zondag, dit is nu gewoon het belangrijkste en dan maakt het niet uit in welke klasse je dan speelt. Genieten van het leven en positief blijven en daarbij doorgroeien in het trainersvak, dat is het doel en daar voel ik mij nu heel goed bij.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD