Volg ons
Jong Vitesse AFC

Derde Divisie Zaterdag

Verzet tegen instroming beloftenteams groeit

Verzet tegen instroming beloftenteams groeit

De weerstand en het verzet tegen de instroming van meer beloftenteams in de voetbalpiramide neemt steeds serieuzere vormen aan. Verschillende topamateurclubs Quick Boys, IJsselmeervogels, DOVO en Spakenburg hebben zich reeds publiekelijk uitgesproken tegen meer ‘Jong-teams’ in het topamateurvoetbal.

Quick Boys: “Structureel slecht voor amateurvoetbal”

Quick Boys schreef vandaag in een bestuursverklaring op haar website: “Als een van de grootste amateurverenigingen van Nederland wil Quick Boys de noodklok luiden voor het dreigende gevaar als gevolg van de plannen om nog meer beloftenteams te laten instromen in de amateurtak.” De Katwijkers vervolgen: “De introductie van beloftenteams in het amateurvoetbal is volgens onze visie structureel slecht voor het amateurvoetbal. Uiteindelijk is en wordt het een ongelijke strijd tussen beroeps- en amateurvoetballers en wordt de unieke (sociale) structuur van het amateurvoetbal in Nederland uitgehold. Wij kiezen voor het amateurvoetbal: lekker op zaterdag en op zondag al die recreatie- en jeugdselectieteams laten voetballen en ‘s middags voor een volle bak een mooie derby spelen. En daarna gezellig met elkaar verenigen in het clubhuis en/of sponsorhome. Daarbij is een gezonde financiële basis van groot belang voor de toekomst van elke amateurclub op welk niveau dan ook. Wat ons betreft zet de KNVB de amateurclubs nog verder buitenspel met de introductie van meer beloftenteams in het amateurvoetbal!”

IJsselmeervogels: “Geen enkele amateurclub is enthousiast”

IJsselmeervogels concludeert: “Wij kennen geen enkele amateurclub die enthousiast is over de instroom van belofteteams tot nu toe, laat staan dat er nog meer belofteteams bijkomen.” Tegenover RTV Utrecht laten voorts DOVO en Spakenburg weinig aan onduidelijkheid over. Zo stelt DOVO-voorzitter Jan Willem de Groot: “Wij hebben al enkele jaren de ambitie om te promoveren naar de derde divisie. Wanneer de KNVB besluit om tegen alle afspraken in de belofteteams in te laten stromen in bijvoorbeeld de derde divisie dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor DOVO. Voor ons is het onacceptabel wanneer dat ten koste zou gaan van de promotiekansen van DOVO.” Voormalig Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek wil onder geen beding praten over versoepeling van de mogelijkheden om profclubs alsnog hun beloftenteam te laten deelnemen aan de Tweede of Derde Divisie: “Aan de toen gemaakte afspraak valt niet te tornen. Vorig jaar hebben ze de kans gehad en niet gepakt. Ze kennen de regels.”

Petitie tegen beloftenteams in voetbalpiramide

Jelmer Geerds, verslaggever van TweedeDivisie.org, is op eigen titel een petitie gestart waarin voetballiefhebbers zich kunnen uitspreken tegen de komst van meer beloftenteams in de voetbalpiramide. De petitie is te ondertekenen via deze link.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag