dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVertrokken Quick Boys-voorzitter Van Maanen blikt met gemengde gevoelens terug

Vertrokken Quick Boys-voorzitter Van Maanen blikt met gemengde gevoelens terug

Henk-Jan van Maanen, de vertrokken voorzitter van Quick Boys, heeft in de uitzending van RTV Katwijk uitgebreid teruggeblikt op zijn bestuursperiode.

Veel gelukt
Daar kijkt hij over het algemeen met een goed gevoel op terug: ,,Ik had de wens om met Quick Boys weer terug te komen in de Topklasse, door de structuurverandering van de KNVB inmiddels Derde Divisie hetend. Dat is gelukt. Ik had de wens om de derby te spelen tegen Katwijk. Dat is gelukt. Ik had de wens om de club weer financieel gezond te maken. Dat is meer dan gelukt. De inkomsten zijn fors toegenomen. Ik had de wens om de club tot een eenheid te maken met betrekking tot de jeugd. Voor een deel is dat gelukt. We hebben gezien dat er veel meer jeugdspelers meededen met Quick Boys 1. We hebben het G-voetbal geïntroduceerd en het vrouwenvoetbal weer op de kaart gezet.”

Bedreigingen
Toch werd de preses ook zwaar beproefd. Als dieptepunt noemt hij: ,,De bedreigingen, de rellen bij IJsselmeervogels. Dat is wel een andere kant waarvan je je afvraagt: heb ik hier wel zin in?” Ook noemt hij de ‘diefstalaffaire’ als een zaak die veel emoties losmaakte binnen de club. ,,Anderhalf jaar geleden heb ik al besloten dat ik niet door zou gaan.”

Kinderlijk
Van Maanen blikte ook terug op het chaotische slot van het seizoen, met de verbanning van Yordi Teijsse en de rentree van Dirk Kuyt. Kijkend naar de kern van het probleem, zegt Van Maanen: ,,Er is een vorm van frustratie ontstaan over het feit dat Yordi Teijsse zich redelijk kinderlijk gedroeg. Die had heel veel behoefte aan aandacht, maar niet op de manier die nodig was om hem weer in balans te krijgen. Het is iemand die veel behoefte heeft aan aandacht en publiciteit.”

Gepamperd
,,De oorzaak waar het ontstaat ligt niet zozeer aan Gert Aandewiel of Dirk Kuyt, maar in het feit dat je sterspeler, die met veel moeite is binnengehaald, werd onderhouden en gepamperd zich anders ging gedragen. Daar ligt de essentie van hetgeen dat is ontstaan.” Bekijk de gehele boeiende uitzending hierboven.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD