zaterdag, april 17, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag Vertrekkende Maurits de Baar over periode bij Sparta Nijkerk: 'Dat had ik...

Vertrekkende Maurits de Baar over periode bij Sparta Nijkerk: ‘Dat had ik mij echt heel anders voorgesteld’

Recent maakte Sparta Nijkerk bekend dat Maurits de Baar komend seizoen geen deel meer uit zal maken van de selectie. De vleugelaanvaller kon door blessureleed  de hoge verwachtingen niet waarmaken in Nijkerk en hoopt vanaf de zomer elders zijn waarde te kunnen bewijzen nu hij weer helemaal topfit is.

- Advertentie -

Kruisbandblessure
In 2019 maakte De Baar (23) de overstap van USV Hercules naar Sparta Nijkerk, hij liep heel snel een zware blessure waardoor het seizoen eigenlijk al voor hem ten einde was voordat deze gestart was. ,,In mijn eerste oefenwedstrijd met Sparta Nijkerk in de voorbereiding uit bij GVVV (juli 2019) scheurde ik al binnen acht minuten mijn voorste kruisband af en moest ik geopereerd worden. Ik heb dat eerste seizoen dan ook alleen maar langs de kant de wedstrijden kunnen volgen. Dan merk je wel dat Sparta natuurlijk een hele mooie club is met een fanatieke en een grote aanhang. Ook de mensen binnen de club zijn geweldig en we hebben niet alleen een hele sterke selectie, maar het is ook een hele fijne groep jongens. Maar als je niet speelt, voelt het niet goed en hang je er toch maar een beetje bij. Toen ik richting de zomer weer helemaal fit werd, had ik heel veel zin in het nieuwe seizoen, maar dat is helaas anders gelopen dan ik gehoopt had”, aldus De Baar tegenover Voetbal247.nl.

Voorbereiding
Voor de start van het seizoen 2020/2021 was De Baar fit, maar in de voorbereiding moest hij genoegen nemen met invalbeurten. De selectie was op niet veel plaatsen gewijzigd in vergelijking met het eerdere seizoen waardoor er al een ‘vaste’ kern bestond. ,,Ik kon in de voorbereiding wel al volop meetrainen, maar mocht van de fysio pas voor het eerst meespelen in een oefenwedstrijd toen de voorbereiding al drie weken in volle gang was. Ik viel thuis tegen AFC tien minuten voor tijd in. In de tweede wedstrijd werd dat 25 minuten bij Eemdijk en scoorde ik ook. Het team speelde in die fase al erg goed en eigenlijk heb ik nauwelijks meer speeltijd gehad in de overgebleven oefenwedstrijden. Soms een kwartiertje en nooit langer dan een half uur. Ik was echt al topfit, maar heb in de voorbereiding geen echte kans meer gekregen. Ik vind het dan ook erg jammer dat ik de Sparta supporters niets heb kunnen laten zien. Dat had ik me echt heel anders voorgesteld. ”

Competitie
De vraag van iedere speler en liefhebber van het amateurvoetbal is natuurlijk of de competitie nog hervat zal worden. De Baar heeft er wel een duidelijke mening over. ,,Ik geloof niet dat dit eerder dan ergens in maart mogelijk is. We hebben de afgelopen periode alleen maar getraind om fit te blijven, maar ik denk dat je straks nog minstens 4 tot 6 weken nodig hebt als voorbereiding om weer wedstrijden te gaan spelen. ”

Zoektocht
De zoektocht naar een nieuwe club is nu begonnen, waarbij ook clubs uit de hoofdklasse een reële optie zijn voor De Baar. ,,Ik heb de afgelopen twee jaar natuurlijk maar heel weinig gespeeld. Het belangrijkste is dan ook dat ik zo snel mogelijk weer wekelijks kan gaan spelen op een goed niveau. Omdat ik tot de zomer op zaterdag kan gaan werken, zou dat de rest van dit seizoen in ieder geval op een zondag moeten zijn. In het volgende seizoen kan ik ook weer op zaterdag spelen. Natuurlijk wil ik het liefst op divisie niveau blijven spelen, maar ik ga ook niet roepen dat ik te goed ben voor de hoofdklasse omdat ik al 22 wedstrijden in de Eerste en Tweede Divisie heb gespeeld. Ik woon in Wijk bij Duurstede en ben wel gewend om te moeten reizen voor het voetballen. Toen ik bij FC Den Bosch en RKC Waalwijk voetbalde, reisde ik wekelijks meer dan tien uur met trein en bus alleen al voor de trainingen. Ik rijd met alle plezier naar elke mooie club die 4-3-3 speelt en mij graag wil hebben als rechts- of linksbuiten”, besluit de aanvallend ingestelde speler zijn verhaal.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..