maandag, 24 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieVertrekkend VVSB-coach Van Leeuwen: 'Ik moet dit doen'

Vertrekkend VVSB-coach Van Leeuwen: ‘Ik moet dit doen’

VVSB raakte woensdag haar succescoach Wilfred van Leeuwen kwijt aan FC Eindhoven. In het Eindhovens Dagblad reageert de 44-jarige coach op de overstap: ,,Ik móet dit doen. Maar niet omdat werken in het betaald voetbal een doel op zich is geweest.”

Goede klik
Afgelopen zaterdag werd de uit Sassenheim afkomstige Van Leeuwen benaderd door Tscheu La Ling, technisch adviseur van FC Eindhoven: ,,Ik heb vier uur met Ling over voetbal gesproken. Ik sprak hem op dat moment voor het eerst, maar het klikte inhoudelijk ontzettend goed.”

24 uur bedenktijd
,,Ling deed me meteen een aanbieding en gaf me 24 uur bedenktijd. Het gevoel was prima, maar ik ben vervolgens nog wel even gaan informeren naar de club. Ook omdat ik bij VVSB voor onbepaalde tijd onder contract stond, dus dan weet je wat je hebt. Bovendien ga ik binnenkort een strandtent openen. Toch dacht ik al snel: ik móet dit doen. Maar niet omdat werken in het betaald voetbal een doel op zich is geweest”, vervolgt de coach, die eerder werkte bij Westlandia, Quick Boys en verschillende functies bij ADO Den Haag bekleedde.

Bekeravontuur VVSB
Over zijn succesvolle werkwijze zegt Van Leeuwen: ,,Ik wil dat mijn ploeg met zijn hele hart speelt. Het bekeravontuur met VVSB is daar een goed voorbeeld van. Als je alles, echt álles voor elkaar wilt doen, dan ben je als ploeg tot heel veel in staat.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD