Volg ons
Wilfred van Leeuwen VVSB

Aan het woord

Vertrekkend VVSB-coach Van Leeuwen: ‘Ik moet dit doen’

Vertrekkend VVSB-coach Van Leeuwen: ‘Ik moet dit doen’

VVSB raakte woensdag haar succescoach Wilfred van Leeuwen kwijt aan FC Eindhoven. In het Eindhovens Dagblad reageert de 44-jarige coach op de overstap: ,,Ik móet dit doen. Maar niet omdat werken in het betaald voetbal een doel op zich is geweest.”

Goede klik
Afgelopen zaterdag werd de uit Sassenheim afkomstige Van Leeuwen benaderd door Tscheu La Ling, technisch adviseur van FC Eindhoven: ,,Ik heb vier uur met Ling over voetbal gesproken. Ik sprak hem op dat moment voor het eerst, maar het klikte inhoudelijk ontzettend goed.”

24 uur bedenktijd
,,Ling deed me meteen een aanbieding en gaf me 24 uur bedenktijd. Het gevoel was prima, maar ik ben vervolgens nog wel even gaan informeren naar de club. Ook omdat ik bij VVSB voor onbepaalde tijd onder contract stond, dus dan weet je wat je hebt. Bovendien ga ik binnenkort een strandtent openen. Toch dacht ik al snel: ik móet dit doen. Maar niet omdat werken in het betaald voetbal een doel op zich is geweest”, vervolgt de coach, die eerder werkte bij Westlandia, Quick Boys en verschillende functies bij ADO Den Haag bekleedde.

Bekeravontuur VVSB
Over zijn succesvolle werkwijze zegt Van Leeuwen: ,,Ik wil dat mijn ploeg met zijn hele hart speelt. Het bekeravontuur met VVSB is daar een goed voorbeeld van. Als je alles, echt álles voor elkaar wilt doen, dan ben je als ploeg tot heel veel in staat.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Aan het woord