woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVertrek Mulders werkt als doping op Rijnsburg tegen Excelsior Maassluis

Vertrek Mulders werkt als doping op Rijnsburg tegen Excelsior Maassluis

Niet zozeer een gebrek aan chemie, maar eerder een overdaad daaraan is sinds het aangekondigde gedwongen vertrek van Pieter Mulders waarneembaar bij Rijnsburgse Boys. De mededeling vanuit de technische commissie en het bestuur lijkt als doping te werken op de spelersgroep, die vastbesloten zijn sportieve wraak te nemen voor hun coach.

Nieuwkoop reddende engel
Al moet wel gezegd worden dat het daar aanvankelijk niet naar uitzag in het duel tegen Excelsior Maassluis. Op de Middelmors kwam de ploeg van Jeroen Rijsdijk uitstekend uit de startblokken en voetbalde het binnen vijf minuten drie grote kansen bij elkaar. Het leverde slechts één treffer op van Jeremy Monteiro. Dat hadden er meer kunnen zijn, maar doelman Richard van Nieuwkoop behoedde zijn ploeg.

Hoofdrol Kleijweg
Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Tricolores, tot Tobias Kleijweg tot tweemaal toe dom in de fout ging. Eerst veroorzaakte hij een opzichtige strafschop, waarbij hij geel kreeg. Het buitenkansje werd verzilverd door Wesley Goeman. Vervolgens leverde hij de bal zomaar in bij Jeffrey Jongeneelen, die er 2-1 van maakte. Met name Goeman zocht Kleijweg, vorige week nog de uitblinker bij Maassluis, daarna geregeld op, waardoor de pas 19-jarige verdediger balanceerde op het randje van een rode kaart. Rijsdijk greep in en wisselde de boomlange mandekker uit voorzorg.

Achter de oren krabben
Na een boeiende en kansrijke eerste helft, stond het tweede speelstuk vooral bol van de spanning. Kansen werden schaarser. Jongeneelen trof nog wel de paal met een weergaloze uithaal, terwijl zijn ploeggenoot Hidde Prijs tot tweemaal toe met een block-sliding reddend optrad bij kansen voor de gasten. Excelsior slaagde er echter in haar slotoffensief maar sporadisch in de Uien aan het wankelen te brengen. Aan de andere kant verzuimden de aanvallers van Rijnsburg tot meerdere malen aan toe om een uitbraak met overtal te verzilveren en zo het duel op slot te gooien. Evengoed eindigde het duel in een zege voor Rijnsburg, de zesde reeds uit zeven wedstrijden. De vraag is bij hoeveel overwinningen de technische commissie zich nog eens op het achterhoofd gaat krabben..

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD