zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkVertrek Braspenning is definitief, De Dijk-spelers massaal op zoek naar andere club

Vertrek Braspenning is definitief, De Dijk-spelers massaal op zoek naar andere club

Spelers van De Dijk hebben de hoop opgegeven dat Heino Braspenning nog terugkeert bij de club. Ze zijn dan ook allemaal op zoek naar een nieuwe club voor volgend seizoen.

Leegloop aanstaande
„Binnen de selectie gaan we er niet meer vanuit dat Heino nog terugkeert”, stelt Tony Tol in De Telegraaf. „Iedereen is op zoek naar een nieuwe club voor volgend seizoen.” Enkele spelers die recent de selectie verlieten, zoals de onlangs opgestapte sterspeler Nabil El Gourari, zouden zelfs deze winterstop al naar een andere club willen verhuizen. Illustratief voor de definitieve breuk met de geldschieter is het feit dat het bord boven de hoofdtribune met daarop ‘Joop Braspenning, forever ASV De Dijk’, niet meer zichtbaar is. Het bord verwees naar de motivatie van de hoofdsponsor om tien jaar geleden in de fusieclub uit Schellingwoude te stappen.

Mentaal kwestbaar
De onrust door de opgestapte hoofdsponsor laat zijn sporen na op het veld: „Één tikkie in de wedstrijd en we komen er niet meer bovenop. Dat is de fase waarin we zitten en natuurlijk helpt het ook niet dat we belangrijke spelers zijn kwijtgeraakt”, vervolgt Tol. Zijn ploeggenoot Nick Kuipers vult aan: ,,Aan wilskracht ontbreekt het niet. Iedereen wil echt volle bak geven, maar feit is dat we mentaal kwetsbaar zijn.”

Roep om versterkingen
Dat ziet ook coach Jochem Twisker: „Onze mentale kwetsbaarheid is in mijn ogen een gevolg van de afgelopen weken. Maar tegelijk kunnen we ons daar niet eeuwig achter blijven verschuilen.” Hij dringt, ondanks het opstappen van Braspenning en het feit dat De Dijk momenteel geen bestuur heeft, aan op versterkingen in de winterstop: ,,Als het ons in de resterende twee duels voor de winterstop niet lukt om weer eens te winnen, lijkt het mij verstandig als binnen de club wordt gekeken of er toch niet nog wat kwaliteit voor de selectie bijgehaald kan worden, anders vrees ik voor een heel zware tweede seizoenshelft.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD