Volg ons

Eerste Divisie

Versterkte defensie helpt Eagles niet in Almere, Fortuna verzuimt Telstar te verslaan

Versterkte defensie helpt Eagles niet in Almere, Fortuna verzuimt Telstar te verslaan

Ook met een versterkte defensie is het Go Ahead Eeagles er niet in geslaagd een goed resultaat te halen op bezoek bij Almere City FC. Fortuna Sittard pakte na vier nederlagen weer eens een punt. Tegen Telstar werd het 1-1.

Almere City FC – Go Ahead Eagles 2-0
Met vijf verdedigers hoopte Eagles-trainer Jan van Staa de defensie dicht te spijkeren, maar het had weinig effect in Almere. In de beginfase ging het duel nog redelijk gelijk op, tot Gaston Salasiwa halverwege de eerste helft uit een hoekschopsituatie de bal ontving en slim in de hoek punterde: 1-0. Het was het startsein voor een kansenregen voor de ploeg van coach Jack de Gier, waar met name Silvester van der Water een constante plaag was en onder meer na ruim een half uur de lat trof, terwijl een prachtvolley even daarvoor voorlangs ging.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Na een klein uur trof Van der Water ditmaal de paal. Luttele minuten later vormde de 2-0, opnieuw van Salasiwa, de beslissing in de wedstrijd. Ook in de slotfase bleef met name Van der Water dreigend, maar de schade bleef, mede dankzij doelman Sonny Stevens, bij 2-0.

Fortuna – Telstar 1-1
Hoe zou Fortuna reageren op het vertrek van Sunday Oliseh? De Limburgse club kwam sterk uit de startblokken en zag al vroeg Lisandro Semedo de paal raken. Kort daarop was het echter raak aan de overkant en bracht Mohamed Hamdaoui Telstar op 0-1. Fortuna ontkende daarop direct een jacht op de gelijkmaker, maar was voor rust ongelukkig dat het niet scoorde. Doelman Rody de Boer voorkwam enkele malen de gelijkmaker, al loerden Andrija Novakovich en Melvin Platje met pogingen op een (onverdiende) ruimere marge.

Na een klein uur viel de 1-1 dan toch, al had Fortuna er een strafschop voor nodig, benut door Semedo. De ploeg van intrerim-duo Claudio Braga en Kevin Hofland zocht naar de winnende treffer, dacht via invaller Lars Hutten dichtbij te zijn, maar slaagde er niet in te scoren. Telstar bracht na rust nog maar weinig in aanvallend opzicht en zal content zijn met een punt.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie