vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG| DVS'33 vergeet zichzelf te belonen tegen Staphorst

VERSLAG| DVS’33 vergeet zichzelf te belonen tegen Staphorst

DVS’33 is er zaterdag op het eigen sportpark niet in geslaagd om een overwinning te boeken op Staphorst (1-1). De ploeg uit Ermelo had voldoende kansen om de zege uit het vuur te slepen, maar dit werd vooral voorkomen door het uitstekende keeperswerk van Jorick Maats die in de slotminuut ook een strafschop van Roemeon wist te stoppen.

Uitstekende start DVS’33
De thuisploeg liet er in de beginfase geen gras over groeien en was na drie minuten spelen al gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Ali Akla, die vorige week de winnende treffer maakte tegen Ajax, creëerde zelf de mogelijkheid maar kreeg net niet de ruimte om uit te halen. Nadat even later doelman Jorick Maats van Staphorst nog reddend op wist te treden bij een inzet van Stef Nijland was het in de achtste minuut toch raak voor de ploeg uit Ermelo. Finn Kluiver wist aan de linkerkant van het veld goed door te zetten en gaf de bal op Benjamin Roemeon, hij schoot de bal daarna fraai binnen via de binnenkant van de paal (1-0). DVS’33 had de smaak te pakken en kort na de openingstreffer schoot Roemeon de bal net over het vijandelijke doel na een fraaie lange bal van Van Hilten. Men ging er in Ermelo nog maar eens goed voor zitten, maar waar de volgende treffer verwacht werd voor de thuisploeg was het Staphorst dat na 19 minuten voetbal de gelijkmaker wist te produceren. Haanstra wist de aanval op te zetten aan de linkerzijde van het veld, kreeg de bal terug na een fraaie combinatie en paste de bal naar Sander de Grote. De aanvaller kwam alleen voor de doelman en zag zijn niet al te harde inzet onder de doelman van DVS’33 rollen het net in.

Voldoende kansen
Na de gelijkmaker bleef het beeld van de wedstrijd ongewijzigd. DVS’33 zocht de aanval en de tegenstander moest steeds verder achteruit. De eerste mogelijkheid na de treffer van Staphorst kwam op naam van Nijland. Nadat de thuisploeg een vrije trap verrassend snel nam kwam Van Hilten goed door aan de rechterzijde van het veld, de daaropvolgende voorzet was ook goed maar Nijland zag de bal net iets verkeerd stuiteren voordat hij deze op doel wilde schieten. Even later kreeg de voormalige profvoetballer net buiten de zestien een vrije trap te nemen, de bal leek in de linker bovenhoek te verdwijnen, maar doelman Maats wist de bal op fraaie wijze uit het doel te ranselen. DVS’33 kreeg nog enkele mogelijkheden maar wist het net niet te vinden. De grootste kans voor de pauze was voor Van Hilten die alleen voor het doel de bal naast kreeg in plaats van tussen de palen.

Maats is een sta in de weg
Nadat beiden ploegen uit de kleedkamer gekomen waren was het wederom DVS’33 dat de toon wist te zetten. In de 48ste minuut wist Roemeon goed door te stoten aan de rechterzijde van het strafschopgebied, maar ook hij vond Maats op zijn weg. Dat was op dat moment niet de eerste en zeker niet de laatste redding die de doelverdediger van Staphorst moest maken om een tegentreffer te voorkomen. Na deze mogelijkheid kwamen Pinarci en Nijland ook nog eens oog in oog te staan met de sluitpost maar telkens kwam Maats als winnaar uit de strijd. DVS’33 gaf tot op dat moment geen kans weg en bleef drukken op het doel van de tegenstander.

,,Zij waren dan ook de betere Ploeg gedurende de wedstrijd, het was vooral tegenhouden van onze kant”

Gemiste strafschop
Met nog twintig minuten op de klok was er een schot van Veenhof die door een reflex van Maats niet tegen het net verdween. Dezelfde Veenhof kreeg even later ook nog een ‘niet te missen’ kans. Roemeon zette Veenhof alleen voor de doelman, maar de inzet verdween links naast het doel. Staphorst deelde in de slotfase nog enkele speldenprikken uit en het had zelfs een mogelijkheid op een tweede treffer maar in de slotminuut leken de gasten alsnog met lege handen uit Ermelo te moeten vertrekken. Een overtreding op Veenhof in het strafschopgebied betekende een strafschop voor DVS’33. Roemeon nam plaats achter de bal maar ook nu deed Maats wat hij al veelvuldig had gedaan, hij stopte de strafschop waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.

Man of the match
De uitblinker van de middag, doelman Jorick Maats van Staphorst, was na afloop van het duel realistisch tegenover Voetbal247 en benadrukte dat zijn ploeg uitermate tevreden mocht zijn met het resultaat. ,,Uiteindelijk denk ik dat we erg blij mogen zijn met een punt. We wisten van te voren dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen een ploeg die voor de prijzen wil spelen. Zij waren dan ook de betere ploeg gedurende de wedstrijd, het was vooral tegenhouden van onze kant.”

Een uitgebreid interview met Maats over het duel met DVS’33 is maandag te lezen op de website van Voetbal247
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD