Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Zege op Jong Almere geeft Excelsior Maassluis wat lucht

VERSLAG | Zege op Jong Almere geeft Excelsior Maassluis wat lucht

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag een broodnodige overwinning behaald op de beloftes van Almere City. Waar het in de eerste helft nog een parodie op voetbal leek, stond de ploeg van Dogan Corneille na rust op en trok het met treffers van Afaker, Kurt en een eigen doelpunt van de Almeerders de zege naar zich toe: 3-1.

Met nog een paar speelrondes voor de winterstop zal er bij Excelsior Maassluis nog geen tevreden gevoel heersen over seizoen 2018/2019. De Maassluizenaren stonden voor het treffen zaterdagmiddag met Jong Almere City op een tiende plaats in de Tweede Divisie, maar vier punten van de tegenstander van vanmiddag, maar ook van de plaatsen die verplichten tot het spelen van degradatie play-offs. Waar de Tricolores nog sterk aan het seizoen begonnen, is het de laatste weken zeer wisselvallig en werd er pas één keer uit de laatste vijf wedstrijden een zege geboekt. Een zege op Almere was dan niet alleen gewenst, maar eigenlijk ook vereist. Het gat met de ploegen uit het linkerrijtje is namelijk ook al vier punten. Jong Almere City leek dus op een perfect moment te komen. De ploeg van Ivar van Dinteren verloor haar laatste drie wedstrijden en is door de degradatieregel voor Jong-ploegen op dit moment kandidaat nummer 1 om weer af te dalen naar de Derde Divisie. Genoeg redenen vooraf voor beide ploegen om vol voor de overwinning te gaan.

Door het grijze en koude weer kon de thuisclub niet rekenen op veel toeschouwers. Waar de wisselspelers met dekens op de bank zaten, hadden ook maar een handje vol mensen de weg naar sportpark Dijkpolder weten te vinden. Echt beloond werden de paar honderd mensen in het begin van de wedstrijd nog zeker niet. Beide ploegen creëerden eigenlijk niets en op een wel-of-niet-strafschopmoment met Sekou Sylla na, was er zeer weinig te beleven in Maassluis. De thuisploeg was vooral slordig, speelde in een laag tempo, zonder creativiteit en de gasten uit Almere loerden vooral op de counter om zodoende voor de goal van Jean-Paul van Leeuwen te komen. De Almeerders hanteerden veel de lange bal naar snelle spitsen, maar dit leidde vaak tot niets meer dan een oplopende buitenspelscore. Je mocht voorzichtig zeggen dat de eerste helft een parodie op voetbal was, waar vooral de thuisploeg een groot aandeel in had.

Vlak voor rust kwam er een beetje leven in de brouwerij. Eerst moest kwam Excelsior Maassluis twee keer ingrijpen bij acties waar spits Stijn Meijer bij betrokken was. Eerst kon Van Leeuwen nog redden op het schot van de aanvaller en in de daaropvolgende actie werd Meijer naar beneden getrokken in het strafschopgebied. Het leek een zuivere penalty, maar scheidsrechter Frank de Winter zag er niets in en wuifde het weg. Ook Almere-keeper Mike Grim kreeg in de laatste minuut van de eerste helft nog een poging van Daan Blij te verwerken en deed dit goed genoeg om te zorgen dat beide ploegen met de brilstand op het bord aan de thee mochten.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste- eindigde. Binnen de minuut was het opnieuw Meijer die aan de aandacht van Daan Smith ontsnapte, maar zijn vizier stond nog niet op scherp en dus verdween het schot over de goal van de thuisploeg. Gelukkig waren beide ploegen met meer intentie om te voetballen uit de kleedkamer gekomen. Er was meer ruimte voor individuele acties en dat leverde kleine kansen op voor Kevin Dercks en Sekou Sylla in naam van de thuisploeg. De grootste kans was net als voor rust, voor Daan Blij die a la Arjen Robben de bal met z’n linkerbeen vanaf rechts in de verre hoek te krullen, maar de kracht ontbrak en Grim kon makkelijk pakken. Kwalitatief was het nog niet veel, maar het werd wat aanvallender en dat was voor de toeschouwers al een heel fijne aanpassing.

De goal leek steeds dichter bij te komen. Beide ploegen kregen steeds grotere kansen. De grootste was voor Almere waar Meijer een schot loste waar Van Leeuwen een rebound op moest weggeven, maar het cadeautje werd niet uitgepakt door Anass Ahannach die weer op de keeper schoot. Uiteindelijk kwam de goal er toch en mocht de thuisploeg juichen. Na goed doorgaan van Milan van Ewijk leverde op dat Marouane Afaker van een paar meter van Grim de 1-0 kon inschieten. Voor heel lang duurde de euforie echter niet. Vier minuten later was het alweer gelijk. Na een goede voorzet van Ahannach kreeg Jelle Goselink – vandaag bekeken door Cambuur – de bal die hij met enige acrobatiek over Van Leeuwen kon tikken.

Het hek was van de dam en de doelpunten vielen ineens uit de lucht. Dit was ook letterlijk zo toen Sefa Kurt de thuisploeg twaalf minuten voor tijd voorsprong bracht. Eerst was het Smith die de corner van Blij inkopte. De bal kwam in de kluts voor de voeten van Kurt en zodoende had de thuisploeg de voorsprong weer te pakken. Op basis van de tweede helft was dit ook nog wel verdiend te noemen. Vlak voor tijd was het feest compleet toen invaller Tarik Evre een vrije trap van Daan Blij pardoes in het eigen goal kopte. De invalbeurt van Evre was eerder al beloond met een gele kaart, dus een zeer succesvolle invalbeurt was het alles behalve.

De wedstrijd was met de 3-1 stand in ieder geval beslist en was de score zo nog ruim uitgevallen. Iets waar het in de eerste helft geen seconde naar uit zag. Door deze broodnodige overwinning van Excelsior Maassluis mag de ploeg van Dogan Corneille weer naar boven kijken.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie