Home Clubs Katwijk VERSLAG | Wisselvallig Katwijk ideale springplank voor eerherstel Spakenburg

VERSLAG | Wisselvallig Katwijk ideale springplank voor eerherstel Spakenburg

Spakenburg kon in de jacht naar eerherstel na de grote nederlaag tegen Scheveningen slechts speculeren over welk Katwijk zij zouden treffen in eigen huis. Na een boeiende kraker viel over die vraag nog niet heel veel te zeggen, maar feit was wel dat grootste rivaal van buiten de gemeentegrenzen op te veel onderdelen ondermaats presteerde, waardoor Spakenburg de kans kreeg om zich voor eigen publiek te revancheren en deze kans met beide handen werd aangepakt.

- Advertentie -

Een blik in het verleden wees al uit dat het vaak een spektakel wordt als Katwijk op bezoek gaat bij Spakenburg. Ook deze editie voldeed keurig aan de verwachtingen, nadat de stofwolken waren opgetrokken stond er een 4-2 eindstand op het bord. Wie echter na het openingskwartier van de wedstrijd deze stand zou hebben voorspeld, zou vriendelijk worden verzocht zich zo snel mogelijk bij de dichtstbijzijnde psychiatrische kliniek te melden.

Dotten van kansen
Katwijk begon voortvarend en vooral het spel in balbezit was van een hoog niveau. Het leverde de Krombewoners twee dotten van kansen voor Joey Jongman op en een vroege openingstreffer van Mike van den Ban. Gedurende de rest van het eerste bedrijf kon Katwijk dat hoge niveau niet vast houden, maar tot de rust bleven de Krombewoners op dat onderdeel keurig overeind.

Nadat Spakenburg de schade in de openingsfase kon beperken tot slechts één tegentreffer, knokte de thuisploeg zich enigszins onder de druk vandaan en kon de achterstand nog voor rust worden omgebogen in een voorsprong. Aan de hand van debutant Vince Gino Dekker meldden de Blauwen zich steeds vaker dreigend voor het doel van Ricardo Kieboom. De naamgever van een kinderkledingmerk beschikt over een fluwelen linkerbeen en hij kreeg vanaf de rechterkant vaak de kans die kwaliteit te etaleren, omdat Guus van Weerdenburg maar bleef volharden in het dichthouden van de weg naar de achterlijn. Doordat de voorzetten van Dekker nog niet op waarde werden geschat door zijn medespelers, bleef dit stukje verdedigende naïviteit onbestraft.

Carambole
De defensie van Katwijk was echter op meerdere onderdelen zeer matig. Te vaak werden ballen te zacht en maar half uit het eigen zestienmetergebied gewerkt, met als gevolg dat de thuisploeg op de rand van de zestien vaak de bal weer kon opvangen. Na een goed half uur leverde dat een matig schot van Tom van der Neut op. Die zag echter, tot zijn geluk en dat van alle Blauwen, dat de bal via Koos Werkman achter Kieboom caramboleerde, 1-1. Nog geen tien minuten later kon Jordi Bitter vrij doorlopen op Kieboom en de 2-1 op het bord zetten. Omdat Jongman kort voor rust zijn derde, en verreweg moeilijkste, kans wel prachtig benutte, gingen de ploegen bij een 2-2 stand rusten.

Het eerste kwartier na rust zakte Katwijk op alle fronten door de ondergrens en kreeg Spakenburg een aantal goede kansen. Omdat de Blauwen net zo veel resultaat haalden uit dat overwicht als Katwijk in de eerste helft bleef het verschil tussen beide ploegen slechts één doelpunt. Na weer een levensgevaarlijke corner van Dekker was Majid Ghaddari het meest bij de les en rommelde hij de bal in de touwen.

Geklopt op snelheid
De opgelopen achterstand schudde de Krombewoners wakker, maar in balbezit werd het niveau van voor rust nooit meer gehaald. Spakenburg werd wel teruggedrukt op eigen helft, maar Katwijk werd maar sporadisch echt gevaarlijk. Omdat Spakenburg echter ook nauwelijks in staat was om te profiteren van de ruimte die Katwijk moest laten, bleef de wedstrijd lang spannend. Drie minuten voor tijd leidde de domme keuze van Katwijk om gelegenheidsverdediger Van der Meer de bewaking van Bitter op zich te laten nemen in plaats van één van de backs de beslissing van de wedstrijd in. Bitter was slimmer in het duel na de diepe bal en kon wederom doorlopen en Kieboom omspelen.

De 4-2 was het slotakkoord van een wedstrijd waarin de grilligheid van Katwijk te vaak naar de negatieve kant van de balans uitsloeg en een stabiel Spakenburg daardoor weer wat kleur op de wangen kreeg en zichzelf revancheerde na de blamage op Houtrust.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES