zondag, juni 4, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG| Winnend Sparta Nijkerk krijgt te veel tegen DVS'33

VERSLAG| Winnend Sparta Nijkerk krijgt te veel tegen DVS’33

Sparta Nijkerk en DVS’33, twee ploegen die naar verwachting ook komend seizoen weer mee gaan strijden om de prijzen, stonden zaterdagmiddag tegenover elkaar in Nijkerk in verband met de Harry Hamstra Cup. De thuisploeg ging er met de zege vandoor terwijl dat niet helemaal in overeenstemming was met het spelbeeld (3-2).

Minder intensief
Het zonnetje brak door in Nijkerk op het moment dat de aftrap genomen werd voor het treffen tussen de twee topploegen van de Derde Divisie. Al snel was duidelijk dat het een minder intensieve krachtmeting was dan de eerste wedstrijd van de dag tussen DOVO en IJsselmeervogels. Het scoreverloop en de daarbij behorende spanning maakte alles meer dan goed.

Openingstreffer
Sparta Nijkerk kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd al na vier minuten spelen. Geurtsen was verantwoordelijk voor de pass naar Buitenhuis die echter doelman Huiskamp op zijn weg vond. DVS’33 wist twee minuten later ook gevaarlijk te worden voor het doel van de tegenstander. De door Van Dijk weggestuurde Roemeon wist de bal niet in het doel, maar voorlangs de palen te schieten. Op het moment dat het scorebord minuut zeven aangaf was er voor de eerste keer gejuich te horen van de Sparta Nijkerk supporters. Geklungel achterin bij DVS’33 werd afgestraft door Burgerhout (1-0). Na de openingstreffer was de thuisploeg sporadisch nog wel gevaarlijk, maar wist DVS’33 het duel meer en meer naar zich toe te trekken zonder dat men daarbij echt uitgespeelde kansen wist te creëren. In de 22ste minuut was de gelijkmaker dichtbij voor de ploeg uit Ermelo, maar doelman Beukers kwam als winnaar uit de strijd in de één tegen één situatie met Van Dijk. De achterstand waarmee DVS’33 de rust in ging zal echter minder pijn hebben gedaan dan het uitvallen van Turan Yavuz. Hij werd in de veertigste minuut per brancard van het veld gedragen met een vooralsnog onbekende blessure.

Doelpunten
DVS’33 kwam in de 53ste minuut op gelijke hoogte, maar het had daar wel de hulp van de tegenstander voor nodig. Na een scherpe voorzet vanaf de rechterzijde van het veld werkte Geurtsen de bal ongelukkig achter zijn doelman net voordat Van Dijk bij de bal kon komen (1-1). Van Dijk was vijf minuten later dichtbij een treffer, maar na een mooie aanval vond hij Beukers op zijn weg. DVS’33 drukte Sparta Nijkerk naar achteren en in de 65ste minuut moest Beukers weer handelend optreden, nu na een afstandsschot van Veenhof. Een minuut later was het wel raak, Roemeon kopte de bal fraai binnen na een voorzet vanaf de linkerzijde van het veld (1-2). Roemeon kreeg kort daarna weer een mogelijkheid door matig verdedigen van Sparta Nijkerk, maar ook nu wist Beukers de bal uit het net te houden.

Gelijkmaker

Het was in de tweede helft niet alleen DVS’33 dat gevaarlijk wist te worden voor het doel van de tegenstander. In de 78ste minuut was Plet dichtbij een doelpunt toen hij een hoge bal met een halve omhaal net naast het doel schoot. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd het gelijk. Vanuit een hoekschop aan de rechterzijde van het veld kopte Maurice de Ruiter de 2-2 binnen. Fransberg kreeg een minuut later, nadat de bal doorgekopt was door Buitenhuis, de kans om de derde treffer voor de thuisploeg te maken. Hij moest echter zijn meerdere erkennen in doelman Huiskamp.

Blessureleed
In de slotfase van de wedstrijd moest ook invaller en de voor DVS-debuterende Frenkie Overmars het veld met een blessure verlaten en kreeg de ploeg uit Ermelo ook nog eens de derde treffer om de oren. Na een overtreding van Jonker wees de scheidsrechter naar de stip in het voordeel van Sparta Nijkerk. De jarige Mike Ahrens nam plaats achter de bal en maakte zijn verjaardag nog net iets specialer 3-2.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD