Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | VVSB’er Danny Bakker laat de Boekhorst andermaal ontploffen

VERSLAG | VVSB’er Danny Bakker laat de Boekhorst andermaal ontploffen

Danny Bakker is opnieuw de grote held bij VVSB. Vorige week was de middenvelder al de grote man bij de ploeg van Eric Meijers en dat kunstje werd zaterdagavond andermaal overgedaan. Beter zelfs. De middenvelder was met twee goals en een assist hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de opleving van de Noordwijkerhouters tegen Koninklijke HFC. Gedragen door de wind knokte de ploeg zich twee keer terug van een achterstand en ging uiteindelijk met de zege aan de haal: 3-2.

Hoe groot waren de tegenstellingen vorige week? Bij VVSB werd er gejuicht omdat er drie gouden punten werden gepakt tegen nummer 4 Excelsior Maassluis en zodoende degradatie nog steeds geen zekerheidje is, terwijl Koninklijke HFC onderuit ging tegen nummer 16 Scheveningen en zo de aansluiting naar koplopers AFC en IJsselmeervogels spaak zag lopen. Juist in het weekend dat de Haarlemmers een slag konden slaan, werd er zelf een onverwachte dreun geïncasseerd. De ploeg van coach Gertjan Tamerus moest dat dus vandaag op De Boekhorst zien om te draaien. Mochten er nog titelaspiraties zijn in Haarlem, dan was de zege op VVSB essentieel. Normaal gesproken vult ook iedereen een 2 in op het toto-formulier bij deze wedstrijden, maar VVSB-trainer Eric Meijers kan vasthouden aan het spreekwoord van de kat in het nauw.

In de eerste helft was hier nog weinig van te zien. In een zeer zenuwachtige eerste helft met veel slordigheden en foute passes hadden beide ploegen moeite om op het slechte veld het spel te maken. HFC slaagde daar wat beter in. De Haarlemmers profiteerden van de sterke wind mee en konden daardoor steeds, zonder al te groots te voetballen, voor gevaarlijke situaties zorgen. In de 17e minuut profiteerde HFC optimaal van de wind toen Tim van Soest doelman Ruben Valk voor zijn goal zag staan en vanaf de middenlijn het maar eens probeerde. Gedragen door de wind zeilde de bal precies over de doelman heen en plofte in het net. Een absolute schoonheid, maar zeker mede mogelijk gemaakt door de omstandigheden. Vanaf dat moment waren de gasten niet alleen op het veld, maar ook qua stand de baas. VVSB probeerde er steeds wel uit te komen, maar de finesse ontbrak. Daarbij ging elke lange bal met een zelfde vaart weer retour naar de afzender. Tóch lukte het Bavo om op slag voor rust gelijk te maken. Het was verdediger Thomas Arroyo die de bal goed onderschepte, deze inleverde bij Danny Bakker en daarna Tommy Bekooij bereikt zag worden. De vleugelaanvaller bleef ijzig koel oog in oog met Boks en schoof de 1-1 binnen.

Na rust veranderde het spelbeeld compleet. De ploeg van Meijers werd nu letterlijk gedragen door de wind en hoefde niet meer te vertrouwen op goede combinaties om richting het doel van Tom Boks te komen. Een lange bal op de snelle Bekooij was meestal meer dan genoeg. VVSB rook dat er kansen waren tegen dit HFC en wilde meer dan die 1-1. Het claimde zelfs een strafschop nadat Bekooij tegen de grond werd gewerkt, maar scheidsrechter Te Kloeze vond het contact te licht. Gelijk uit de aanval die daarop volgde wees de arbiter wél naar de stip toen Jordy Zwart een overtreding op Lars Weistra beging. Uitgerekend ex-VVSB verdediger Peet van der Slot ging achter de bal staan en verschalkte zijn voormalige keeper Ruben Valk. De Haarlemmers namen zo weer de voorsprong en daarmee de touwtjes in handen.

VVSB was echter niet onder de indruk van deze achterstand. Al rond de 65e minuut begon de ploeg van Meijers aan een slotoffensief. De toeschouwers op De Boekhorst werden steeds enthousiaster en roken dan het vandaag mogelijk was tegen een HFC dat allerminst overtuigde in de tweede helft. De inbreng van Frank Tervoert voor Lulinho Martins was hierin een zeer belangrijk ingrediënt. Met de inbreng van de kopsterke spits kon de bal voorin makkelijker worden vastgehouden en werd de ploeg gevaarlijker. Dit zorgde ook voor twee enorme kansen voor Bekooij en Frans van Niel. Tervoert legde de bal met het hoofd op een presenteerblaadje voor Bekooij die uithaalde maar zijn schot geblokkeerd zag worden. In de rebound had Van Niel een bijna leeg doel voor zich maar vuurde precies op zijn teamgenoot Bekooij af, die daar nog stond. Twee enorme kansen voor Bavo dat in deze fase het geluk niet aan hun zijde had. Een paar minuten eerder hadden ze dit echter wel toen Lars Weistra opnieuw werd neergelegd in het strafschopgebied en het opnieuw een duidelijke penalty leek. Scheidsrechter Te Kloeze wilde er echter niet voor de tweede keer aan en zo kroop de thuisploeg door het oog van de naald.

Tien minuten voor tijd kreeg VVSB eindelijk waar het recht op had. Na minuten lang keihard op de deur te hebben gebeukt, moest HFC in minuut 81 eindelijk open doen. Natuurlijk was het middenvelder Danny Bakker die scoorde. De Boekhorst ontplofte en wilde meer dan een puntendeling! Ook aan deze wens deed Bakker drie minuten na de gelijkmaker gehoor aan. Uit een perfecte vrije trap van Frans van Niel kopte Bakker bij de tweede paal de winnende treffer binnen. Andermaal stonden de toeschouwers die dit seizoen amper zijn verwend, weer op de houten banken. Het was nu een kwestie van vasthouden, want nu was HFC weer aan zet. Waar gevaar van HFC werd verwacht, gooide VVSB het duel bijna in het slot. Frank Tervoert zag zijn kopbal nog net de lat toucheren en over gaan. Geen 4-2 dus en dus was de ploeg van Tamerus nog in leven.

Er kwam nog één kans. Na nog maar eens aan de noodrem te hebben getrokken, kreeg VVSB een vrije trap tegen op zo’n 20 meter van de goal. Invaller Franklin Lewis had wel trek in dit klusje en vuurde gevaarlijk af. Doelman Valk had echter een gepast antwoord en zag de rebound naast vliegen. Na dit laatste gevaar blies Te Loeke voor het laatste fluitsignaal en kon het feest bij VVSB beginnen. Met de tweede overwinning op rij en puntenverlies van de concurrentie is het ontlopen van directe degradatie ineens geen utopie meer. Met nog twee punten achterstand op Barendrecht en vier op Lienden worden het nog hele spannende weken. Voor HFC betekent deze nederlaag waarschijnlijk een definitief afscheid van de eventuele titelkans. De Haarlemmers vinden zichzelf na de twee nederlagen terug op plaats 6.

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie