Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | VVSB wint ‘Do Or Die’-wedstrijd tegen Scheveningen

VERSLAG | VVSB wint ‘Do Or Die’-wedstrijd tegen Scheveningen

Trainer Eric Meijers klonk bijna opgelucht tijdens de voorbeschouwing op FOX Sports. Eindelijk ging het weer over voetbal, in plaats van over de veelbesproken documentaire. Alleen het spandoek van de supporters van de thuisploeg had nog een verwijzing naar de rol van hun nieuwe trainer in de documentaire ‘Voetbal Is Oorlog’. Ook na de wedstrijd was Meijers blij, zowel met het resultaat als met het spel van zijn ploeg. In de vroege ‘Do Or Die’-wedstrijd wonnen de Noordwijkerhouters terecht van Scheveningen en verkleinden zij het gat met de eenmalig landskampioen tot vier punten.

Beide ploegen waren in de openingsfase al dicht bij de eerste treffer. binnen 5 minuten vond Barry Rog met een lage voorzet Tim Peters, maar zag de spits zijn schot geblokt worden door Richelo Fecunda. Kort daarna raakte Danny Bakker aan de andere kant de lat na een prima genomen vrije trap. Na dat veelbelovende begin zakte het duel wat weg. VVSB had het meeste balbezit, maar wist daar maar weinig uit te creëren, Scheveningen wachtte op wat komen ging en wilde in de tegenstoot gevaar stichten. Alleen het eerste ging de Schollenkoppen goed af.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat beide goals uit een individuele actie kwamen. Na een half uur spelen wurmde Kevin Brands zich langs twee verdedigers het zestienmetergebied in en haalde hij doeltreffend uit. Tien minuten later begon Tommy Bekooy op eigen helft aan een solo, die eindigde voor Bjorn Benard, die niet kon voorkomen dat Sint Bavo op 2-0 kwam. Scheveningen was in de tussentijd niet verder gekomen dan een slap schot van Mehmet Aldogan, na een diepe bal van Peters.

De verwachting was dan ook dat de bezoekers kort na rust wat meer de tanden zouden laten zien en de jacht zouden openen op een snelle aansluitingstreffer. Misschien zijn de bedoelingen er wel geweest, maar dit was in de uitvoering absoluut niet te zien. Na ruim 25 minuten was het eerste gevaar van het tweede bedrijf namens de bezoekers te noteren. Invaller Brandon Robinson zag zijn schot van buiten het strafschopgebied naast de goal van Ruben Valk caramboleren. VVSB had daarvoor al meerdere mogelijkheden gehad op de definitieve beslissing in het duel. Met name Lovette Felicia kreeg kort na rust twee goede mogelijkheden, maar zag zijn inzetten even zo vaak gered worden.

Naarmate de wedstrijd vorderde, namen de aanvallende intenties van VVSB af. De thuisploeg controleerde het duel tegen de tandeloze bezoekers. Omdat VVSB in de omschakeling ook nauwelijks tot kansen kwam, kabbelde het duel in Noorwijkerhouts voordeel naar het einde. Pas in de absolute slotfase kreeg VVSB via Bekooy en een vrije trap van Frans van Niel nog mogelijkheden op meer. De eerste driepunter kwam ook in die fase niet meer in gevaar. VVSB won volkomen terecht van Scheveningen en vindt weer enige aansluiting met de directe concurrent in de strijd tegen degradatie.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie