zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | VVSB maakt geen vuist tegen ACV

VERSLAG | VVSB maakt geen vuist tegen ACV

In de avondwedstrijd van de Derde Divisie Zaterdag heeft VVSB geen vuist kunnen maken tegen ACV. De Assenaren kwamen na 38 minuten op 0-1 door Pascal Huser. Die vierde daarmee zijn come back na een langdurige blessure in de basis. VVSB wist er gedurende het restant van de wedstrijd geen raad mee, al deed coach Richard Plug er vanaf de zijkant alles aan om zijn team nog van impulsen te voorzien die zouden kunnen leiden tot iets meer dan een nederlaag.

Hoekschoppen
Eigenlijk vielen twee zaken nadrukkelijk op in het spel van VVSB. Dat was dat de spitsen Felitciano Zschutschen en Jayson Halman veelal ruim vooruit stonden maar in de aanvalsopbouw niet vaak kozen voor terugleggen en aansluiten maar voor het avontuur vooruit. Het leverde geen succes op, wel twee afstandsschoten die naast het doel verdwenen. Het andere opvallende was de abominabele kwaliteit van de genomen hoekschoppen. Van de vijf werd er eentje ‘slim’ kort genomen, maar de overige vier werden veel te hard geschoten en eindigden kansloos bij de hoekvlag aan de andere kant van het veld. In een wedstrijd waarin de kansen al zo schaars zijn als deze zou je van het benutten van dode spelmomenten iets meer mogen verwachten.

ACV controleert
ACV kon zonder veel weg te geven naar het rustsignaal, maar moest direct na de pauze wel even resetten. VVSB-trainer Richard Plug zag dat zijn team via Fecunda tot een eerste serieuze doelpoging kwam die kundig onschadelijk werd gemaakt door doelman Ben Wormmeester en besloot aansluitend Bert Steltenpool in te brengen. Nadat v.d. Mast knap had gereageerd op een doelpoging van Freddy Quispel speelde Plug halverwege de tweede helft bijna al zijn troeven uit. Hij bracht met Postma, Dompig en v.d. Assem nieuw aanvallend elan in het veld. Plug moest nagenoeg direct weer verder puzzelen want binnen twee minuten lag Bosma geblesseerd op het kunstgras van de Boekhorst. Alle wisselingen ten spijt, VVSB kon ook na alle wisselingen nauwelijks bij Wormmeester in de buurt komen. Sterker nog: in de slotfase liep ACV nog naar 0-3 weg door treffers van de invallers Niels Grevink die een voorzet van Spijkerman verlengde en Robert Talens, die vanaf rechts werd bediend door diezelfde Grevink, 0-3.

Verschillende zorgen
Waar oefenmeester Fred de Boer van de Assenaren in feite geen lastige vraagstukken voor de komende week heeft moet Richard Plug nog steeds op zoek naar aanvulling van zijn keepersbestand, puzzelen hoe hij kan komen tot een aanvalslinie die tot kansen bij elkaar voetballen en scoren komt en zelfs spelers zoeken in zijn selectie die een hoekschop fatsoenlijk voor de goal kunnen brengen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD