donderdag, augustus 5, 2021
Home Competities Tweede Divisie VERSLAG | VVSB laat zeer matig Kozakken Boys wegkomen met puntendeling

VERSLAG | VVSB laat zeer matig Kozakken Boys wegkomen met puntendeling

Kozakken Boys heeft zaterdagmiddag allesbehalve aan klantenbinding gedaan. De nummer 7 van de Tweede Divisie ontving op het eigen sportpark de Zwaaier degradatiekandidaat VVSB en mocht van geluk spreken dat het, in een zeer matige wedstrijd, het via een late treffer van invaller Johnny Lommers nog een punt uit het vuur sleepte. Einduitslag: 2-2.

- Advertentie -

Het Kozakken Boys van trainer Michel Langerak is na de winterstop bezig aan een zeer sterke reeks. Waar de Werkendammers aan het begin van dit seizoen nog in de onderste regionen bivakkeerden, heeft de oud-Spartaan de zaakjes weer aardig op de rit gekregen en is de ploeg weer een degelijke subtopper. VVSB vecht al heel het seizoen tegen degradatie, maar zag via een sterke serie the mission impossible tóch niet zo onmogelijk worden. Echter verloren de mannen van Eric Meijers wel de afgelopen twee wedstrijden weer en zodoende blijven ook de laatste speelrondes nog spannend.

De wedstrijd van vanmiddag was dan ook een wedstrijd waar beide ploegen er vol voor konden gaan. VVSB omdat het moet en Kozakken Boys om met een lekker gevoel deze jaargang van de Tweede Divisie af te sluiten. Het begin van de wedstrijd beloofde dan ook veel goeds voor de thuisploeg, waar keeper Richard Arends weer onder de lat stond door de blessure van eerste doelman Nils den Hartog. Al na 4 minuten zag Arends zijn ploeg op voorsprong komen. Na een snelle aanval over links kwam de bal via Gwaeron Stout bij Ahmed el Azzouti en deze promoveerde de voorzet van de aanvoerder, met de hak, tot doelpunt. Een fraaie goal en alweer nummer 16 van het seizoen voor de toekomstige IJsselmeervogels-speler. Na de domper van de vroege tegengoal, werd het nog minder fraai voor de gasten uit Noordwijkerhout toen het doelman Ruben Valk geblesseerd zag uitvallen na een botsing bij een hoge bal. Valk kon niet verder en zodoende moest Menno de Jong zijn plaats innemen.

Na het goede begin zakte het tempo weg bij de thuisploeg. Invalkeeper De Jong kreeg pas 10 minuten na zijn entree zijn eerste werk te verrichten toen Robert Mutzers een poging waagde. Het slappe schot was echter geen probleem voor de nieuwe goalie. VVSB kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en kreeg serieuze kansen om te scoren. Het was echter dat het vizier van spits Frank Tervoert vandaag niet op scherp stond, anders hadden de Noordwijkerhouters bij rust op voorsprong gestaan. Eerst was het Tervoert die een dubbele kans kreeg gepresenteerd door Tim de Rijk. De eerste poging belandde op de paal en ook de rebound was niet aan de spits besteed, omdat Arends net snel genoeg de bal voor de lijn kon wegtikken. Even later zat het aluminium wéér Noordwijkerhouts succes in de weg. Via een prachtige knal van ruim 40 meter trof Tommy Bekooij de lat. Het door de windgedragen schot verraste alles en iedereen en belandde in de voeten van een compleet vrijstaande Tervoert. Helaas voor Bavo kwam ook in deze een-tegen-een-situatie Tervoert er weer niet uit als winnaar. Kozakken Boys zwijnde en zag dat het met de 1-0 voorsprong de rust haalde. Zelf creëerde het zeer weinig meer en speelde het, mede door de sterke tegenwind, zeer matig.

In de tweede helft was dus ook nog alles mogelijk voor “Sint Bavo” en bleef het loeren op de kansen. Tien minuten na rust scoorde het dan ook de verdiende gelijkmaker. Tommy Bekooij kon vrij weg aan de linker kant van het veld toen zijn tegenstander Quentin Jacoba ineens op een onverklaarbare manier op zijn buik ging liggen en de topscorer van VVSB vrij baan gaf. De aanvaller bracht Tervoert in stelling en de eerste kans van de tweede helft was wél meteen raak voor de spits. VVSB rook bloed en ging door. Kozakken Boys speelde helemaal niks meer klaar en dat leidde tot veel ongenoegen op de tribune. Zeker toen Tervoert, na een uur spelen, zijn derde 100% miste. De spits kreeg een panklare voorzet op zijn hoofd maar kopte recht door het midden waar toevallig keeper Arends ook stond.

Waar Tervoert het liet afweten om zijn ploeg op voorsprong te schieten, deed collega-spits Bekooij dit zes minuten later wél. De spits werd door een lange pass vanaf achteruit, door Tim de Rijk weggestuurd, en kon de ver uit zijn goal gelopen Richard Arends makkelijk omspelen en de 1-2 in het lege net schuiven. Kozakken Boys was bezig aan een bedroevende middag en zag even later ook nog steekhouder Sanny Monteiro met, een op het oog nare blessure uitvallen.

Pas richting het einde van de wedstrijd pakte de Kozakken Boys de draad weer een beetje op. Coach Langerak had spits Johnny Lammers ingebracht voor de onzichtbare Charlton Vicento en dit zorgde voor een wat optimistischere speelstijl. De ballen werden vroeger in de 16 gespeeld en dit leverde 10 minuten voor tijd de gelijkmaker op. Rechtsback Tim Eekman lepelde de bal piekfijn op het hoofd van de invaller en zag Lammers de bal vervolgens achter Menno de Jong koppen. Zijn eerste doelpunt in de Tweede Divisie. Na deze gelijkmaker leek het kwartje nog goed te gaan vallen voor de thuisploeg die eigenlijk voor het eerst deze wedstrijd (op de openingsminuten na) de ploeg van Meijers met de rug tegen de muur hadden. Echter resulteerde het gebrek aan durf en geluk steeds in situaties waar de bal of net niet goed viel, of niet gegeven werd.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2, waar eigenlijk beide ploegen weinig mee opschieten. VVSB zag bovendien dat de winst van Jong Almere en FC Lienden betekende dat het een plekje op de ranglijst zakt en dus weer 17e is. Volgende week kan de ploeg van Meijers de 16e plek weer terugwinnen, want dan ontmoeten Jong Almere en VVSB elkaar op De Boekhorst.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..