Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | VVSB jaloers op degelijkheid Koninklijke HFC

VERSLAG | VVSB jaloers op degelijkheid Koninklijke HFC

Volwassen, zakelijk en effectief: Koninklijke HFC heeft momenteel flink de wind in de zeilen. De ploeg van coach Gert Jan Tamerus was niet eens zoveel beter dan VVSB, maar speelt bovenal met veel meer vertrouwen.

Voor de Haarlemmers was het duel met de rode lantaarndrager tevens een test of het ook in staat is om zelf het spel te maken tegen een tegenstander die startte met een vijf man sterke defensie. Daarin slaagde het bij vlagen, maar wat vooral het verschil maakte was de degelijkheid en effectiviteit van de equipe van Tamerus.

Voor rust kregen beide ploegen twee flinke kansen, maar waar aan VVSB-zijde Arno Dijkstra en Tomas Arroyo van dichtbij een opgelegde mogelijkheid om zeep hielpen, sprong HFC een stuk adequater om met een halve kans na twintig minuten, toen een ingeslingerde vrije trap half werd geraakt in de Noordwijkerhoutse defensie en Wessel Boer het meest alert was door de bal met een sliding achter doelman Ruben Valk te werken: 1-0.

Na rust, waarin Jan van den Berg – interim-coach van VVSB – een dubbele wissel toepaste, had Sint Bavo zich duidelijk voorgenomen meer druk naar voren te geven. Het bleek slechts een kortstondig offensief, want na een uur spelen scoorde Khalid Tadmine een echte spitsengoal: 2-0. Dat was zichtbaar de mentale nekslag voor de paars-gelen.

In het resterende half uur was het ‘hoeft niet’ tegen ‘kan niet’: HFC hoefde niet meer zo nodig terwijl VVSB er niet meer in leek te geloven. Evengoed strooide Robin Eindhoven in blessuretijd nog wat extra zout in de paars-gele wonden: 3-0.

VVSB snakt zichtbaar naar een impuls, het lijkt dan ook voor de hand liggend dat de technische commissie waarschijnlijk komende week al concreet invulling gaat geven aan de vacante trainerspositie. De aanwezigheid van Pieter Mulders als aandacht toeschouwer in Haarlem kan gezien zijn HFC-verleden toevallig zijn, maar waarschijnlijker lijkt het dat de voormalig coach van Rijnsburgse Boys een voorname kandidaat is om Jack Honsbeek op te volgen op de Boekhorst.

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie