Home Clubs Katwijk VERSLAG| VVSB houdt v.v. Katwijk in toom

VERSLAG| VVSB houdt v.v. Katwijk in toom

Op een warm sportpark De Krom heeft VVSB een prima resultaat neergezet tegen v.v. Katwijk. Niet alleen het resultaat, maar ook de manier waarop dat tot stand kwam moet coach Richard Plug goed gedaan hebben. Waar de thuisclub voor de rust het betere van het spel had was dat na de rust niet meer het geval.

- Advertentie -

Coach Antony Correia van Katwijk deed het zonder de licht geblesseerde Kay Blokland en aanvoerder Robbert Susan. Tevens had hij Mark de Vries tussen de palen geposteerd. Bij VVSB kreeg Lars Jansen de kans zich te bewijzen in het doel, in plaats van de normaal gesproken eerste keus Ruben Valk.

Katwijk neemt initiatief
De Vries mocht zich al na enkele minuten voluit strekken toen spits Bert Steltenpool vrij voor hem opdook. Met een knappe reflex haalde de keeper de inzet weg. Vervolgens kwam Katwijk aan voetballen toe en moest VVSB het initiatief uit handen geven. Er ontstonden kansen, waaronder meerdere van 100%. Bij de eerste schoof Marciano Mengerink de bal echter achter nieuwkomer Tim Freriks langs en aansluitend schoten diezelfde Mengerink en middenvelder Joey Jongman niet zuiver genoeg voor de 1-0 voorsprong. Met de brilstand stond scheidsrechter Sander de Brito Roque de artiesten een drinkpauze toe. De arbitrage liet het spel, indien mogelijk, doorlopen. Dit kwam het tempo zeer ten goede. Direct na de pauze scoorde de thuisploeg de 1-0 en nam daarmee de leiding. Rechtsback Bart Sinteur dook op rechts het gat in en vond op tijd Tim Freriks, die de benedenhoek achter Jansen vond. Even later leek de 2-0 er aan te komen toen Mengerink zich slim voorbij de verdediging van de Noordwijkerhouters had gewerkt. Jansen was echter weer paraat in het 1-tegen-1-duel en voorkwam daarmee erger voor “Bavo”. VVSB bleef in deze fase de onderliggende ploeg, maar werd met twee kopballen van Bert Steltenpool even goed nog gevaarlijk.

VVSB knokt zich in de wedstrijd
Na rust veranderde gaandeweg het spelbeeld. Correia had al direct na de pauze drie wissels toegepast en ook collega Plug bracht tien minuten later drie verse krachten in. Het was nu VVSB dat het overwicht had in de wedstrijd. Keeper De Vries moest dan ook een keer handelend optreden bij een schot van Steltenpool, maar was even later kansloos. Richelo  Fecunda en Danny Bakker sneden door de linkerkant van Katwijk en De Vries kon aanvankelijk koppend, 20 meter uit zijn doel, nog redding brengen. De goalie zag dat deze actie niet afdoende was en was kansloos, omdat Bakker door was gelopen en De Vries aftroefde; 1-1.  Even later had het zelfs al 1-2 kunnen staan. De Vries trapte een achterbal precies in de voeten van spits Felitciano Zschusschen, die een gapend gat had om in te schieten. Hij mikte echter naast en daarmee bleef de 1-1 uiteindelijk op de borden.

Natuurlijk, het is nog maar oefenvoetbal, maar het verval in het verloop van de wedstrijd was bij Katwijk toch wel een dingetje waar Correia aandacht aan zal gaan besteden. In het laatste kwart van de wedstrijd was er veel mis aan de passing en VVSB won in deze fase ook opvallend veel duels.

En natuurlijk; ook Plug zal zijn manschappen niet ineens de hemel in prijzen, maar er staan wel enkele heel aardige resultaten in deze oefenperiode op papier. Die zijn, zo bewees VVSB in ieder geval vandaag, met heel aardig voetbal bereikt.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES